Prijava

Vaša prijava

Manifestacija Via VINO u naš grad dovodi izložbu fotografiju vinara

[]

Vinarije Zagrebačke županije zovu vas na uživanje u dolasku jeseni, vinu, hrani, filmu, umjetnosti i glazbi. A za nekoliko dana kreće novo događanje Via VINO koje organizira TZ Zagrebačke županije. Manifestacija po prvi put okuplja vinske, gastronomske i kulturne sadržaje širom Zagrebačke županije i uljepšavat će vaše vikende i svako uhvaćeno slobodno vrijeme punih 30 dana, u periodu od 15.10 do 15.11.

Via VINO okuplja vinarije u okolici grada Zagreba koje širom otvaraju svoja vrata, ali donosi i niz dodatnih sadržaja poput projekcije filma u vinogradu te koncerata i izložbi okruženima već većini poznatim ljepotama samoborskog, plešivičkog, zelinskog i moslavačkog krajolika.

Za početak krenite putem Via VINARIA i svaki petak ili subotu, u periodu od 15.10. do 15.11., provedite u jednoj od 50 vinarija širom Zagrebačke županije koje nude priliku da zavirite u njihove vinske podrume.

U želji da se slavi vino i umjetnost 15.10. čeka vas Via KINO, iskustvo koje spaja vino i film u vinogradu. Točnije, u Plešivici, u vinogradu kuće Braje gdje će biti održana projekcija jednog od najočekivanijih filmova krajem ove godine, James Bond ‘No Time to Die’. Uz film će vas dočekati kesteni i portugizac.

Via KINO odvit će se i 23.10. u središnjem parku Velike Gorice. Iako ovo nije vinski kraj, uz projekciju filma bit će predstavljena izložba fotografija vinara, popraćena domaćim žesticama by Brigljević destilati i gin. Kako je ovo pak područje poznato po lovu na tartufe, imat ćete prilike kušati tartufe u tipično kontinentalnim jelima – što kažete na jedne štrukle s tartufima?

Via NOTE 16.10. dovodi koncert u bajkovito okruženje padajućih padina vinograda kurije Schwartz u Nespešu, u Sv. Zelini. Atmosferu će obogatiti ponuda jela iz Food truck by Marin Medak, kao i izbor vina vinarije Litterarii.

Via VINO obogatit će i događanje Via ART koje vas vodi živopisnom samoborskom cestom užitaka, uz prepoznatljiva vina, birane delicije i izložbu u vinogradu! Odvija se 6.11. i prati svima dobro poznati blagdan Sv. Martina, zaštitnika vinara.Razgledajte izložbu fotografija vinara zagrebačke županije u Samoborskom muzeju i istovremeno kušajte odabrana vina.

– Zagrebačka županija kao cjelogodišnja destinacija svako godišnje doba nudi nove sadržaje. Tako su trenutno vrlo atraktivne naše vinske ceste i događanja vezane uz eno-gastro sadržaj. Bogata gastronomska ponuda i sve snažniji razvoj i brendiranje vinskih cesta – od Plešivice do Zeline i Ivanić-Grada kao doma škrleta – jedan su od najsnažnijih aduta za turistički, ali i gospodarski razvoj Zagrebačke županije. Ponosni smo što po prvi puta TZ Zagrebačke županije provodi jednu ovako veliku destinacijsku kampanju u kojoj sudjeluje preko 60 ključnih subjekata na području vinske scene Zagrebačke županije. Ovo je za nas jedan veliki iskorak prema pozicioniranju cjelokupne Zagrebačke županije kao autentične boutique destinacije – izjavila je direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Za posjete vinarijama potrebno je najaviti se unaprijed. Ulaz na događanja je ograničen, a za one koji nemaju Covid putovnicu na ulazu će biti organizirano testiranje na Covid koje je uključeno u cijenu ulaznice.