Prijava

Vaša prijava

Kroz glazbu, priču i primjer obilježit ćemo Međunarodni dan bijelog štapa

[]

Kako bi se širu javnost upoznalo s problematikom slijepih i slabovidnih osoba, 15.listopada obilježava se Međunarodni dan bijelog štapa. U Hrvatskoj se ovaj Dan obilježava od 1996. godine, a tome se redovito pridružuje i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica koje i inače u svoje kulturne i edukativne programe nastoji uključivati ranjive skupine.

Ove godine Učilište će Međunarodni dan bijelog štapa obilježiti koncertom pod nazivom „O slijepima kroz glazbu, priču i primjer“. Nastupit će pijanist Perica Mihaljević koji je oslijepio u ranom djetinjstvu, ali ga to nije spriječilo da ostvari svoje želje i ciljeve. Glazbenu školu upisao je s deset godina, a diplomirao je u Zagrebu na Muzičkoj akademiji. U suradnji s prijateljem Vedranom Stanićem 2015. osmislio je sustav taktilnih oznaka za boje „Lunas spectrum“ za koji su i nagrađivani.

– Osim glazbenog dijela, Mihaljević će kroz razgovor s posjetiteljima ukazati na specifične potrebe i probleme slijepih i slabovidnih osoba, ali i obaveze zajednice prema njima. Na vlastitom primjeru pokazat će da osobe s oštećenjem vida mogu slijediti svoj san i ostvariti zadane ciljeve – ističu iz POUVG.

Koncert i razgovor s umjetnikom je u petak u Vijećnici POUVG-a, s početkom u 19:30 h. Ulaz je besplatan.