Prijava

Vaša prijava

Zračna luka Franjo Tuđman ponovno certificirana kao sigurna zračna luka u uvjetima COVID-19 pandemije

[]

Zagrebačka zračna luka je 2020. godine među prvim Europskim zračnim lukama uspješno prošla program akreditacije za uspostavu zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 pandemije. Nedavno je završen ponovni proces akreditacije za 2021. godinu, u kojem je poseban naglasak stavljen na dodatno poboljšanje uspostavljenih zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 na zračnim lukama, razvijen od strane Svjetskog vijeća zračnih luka.

– Riječ je o procesu ispitivanja uvjeta i organizacije za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa. Program je osmišljen s ciljem utvrđivanja i dokazivanja činjenice da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja, te da se poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika – ističu iz Zračne luke.

U provedenom postupku procjene svih dostavljenih dokaza, Međunarodna zračna luka Zagreb dokazala je da uspješno provodi sve propisane mjere i na taj način pruža uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima, te je ponovno dobila Certifikat: AIRPORT HEALTH ACCREDITATION u trajanju od narednih 12 mjeseci.

– Ponosni smo što smo i drugu godinu za redom s uspjehom prošli zahtjevan proces provjere upravljanja i dodatnog poboljšanja svih mjera zaštite od COVID-19 infekcije u zračnoj luci. Novim certifikatom „sigurne zračne luke u uvjetima COVID-19 pandemije“ za 2021. godinu, dokazali smo našu predanost zaštiti zdravlja putnika, zaposlenika i svih korisnika naših usluga, što je zasigurno jedan od važnih preduvjeta za oporavak prometa – istaknuo je Nicolas Duthilleul, direktor operative Međunarodne zračne luke Zagreb d.d.


SKAZ Kazalištarci u subotu u Buševcu

Turopoljac nije prošao Breganu