Prijava

Vaša prijava

Grad raspisao natječaj za rabljena vozila, licitacija počinje na nešto više od tisuću kuna

[]

Natječaj traje 15 dana, a na licitaciji su se, ovog puta, našli dobro očuvan Volkswagen Golf 1.1 JL iz 1979. te Hyundai Accent 1.3 GL Friend iz 2003. godine. Javno otvaranje ponuda održat će se 4. studenog u 10 sati. Kupoprodajni ugovor grad će zaključiti s ponuđačem s najvišom ponudom.

Ponuđači su dužni platiti jamčevinu na račun Grada Velike Gorice u iznosu od 10% početne vrijednosti vozila. Tako, prilikom prijave na natječaj za Golf, ponuđač mora uplatiti jamčevinu u iznosu od gotovo 2 tisuće kuna, a za Hyundai jamčevina iznosi nešto više od sto kuna. Golf jedinica licitira se po nižoj cijeni, unatoč godini proizvodnje, a razlog tome je vjerojatno broj prijeđenih kilometara od oko 28 tisuća kilometara.

Cijena jamčevine uračunava se prilikom kupnje u ukupni iznos, a na račun ostalih licitatora bit će vraćen iznos jamčevine.

Ponuda mora sadržavati naziv i točnu adresu ponuditelja, presliku osobne iskaznice, za fizičke osobe ili
izvadak iz sudskog ili obrtnog registra ako je ponuditelj pravna osoba, iznos ponuđene cijene, dokaz o plaćenoj jamčevini, broj računa za slučaj povrata jamčevine te oznaku automobila za koji se podnosi ponuda.

U slučaju da najvišu ponudu licitiraju dva ponuđača predviđeno je javno nadmetanje. Osim najviše ponude, ključno je i da je ponuda pravilno podnesena te unutar propisanog vremenskog roka. Vozila se prodaju prema načelu „viđeno-kupljeno“ te iz uprave naglašavaju kako se neće uvažiti naknadne reklamacije.

Više o natječaju.