Prijava

Vaša prijava

Mršavi remi: Gorica uzela bod u neuvjerljivoj partiji protiv Istre

[]

Prohladno vrijeme, uz neugodan vjetar, dočekalo je nogometaše Gorice i Istre 1961 na Gradskom stadionu, a osjećaj nije bio ništa bolji ni u nogometnom smislu. Goričani i Puljani podijelili su bodove, svatko je zabio po jedanput, svako uzeo po bod, a dojam je na kraju kako za sva tri nešto više prava imaju žaliti gosti. Gorica je bila slaba, neuvjerljiva, izvan ritma…

Nekako je uspavano počela utakmica, a tome su posebno prednjačili Goričani, koji od samog starta nisu uspjevali uloviti ritam utakmice. Kazna je umalo stigla već u devetoj minuti, kad je veliku pogrešku napravio iskusni Elvis Sarić. Na samom početku izgradnje jednog napada vratio je loptu golmanu Dominiku Kotarskom, koji je debitirao u HNL-u u dresu Gorice, no učinio je to mlitavo, preslabo, taman tako da u idealnu poziciju gurne napadača Istre Diona Drenu Belju. Srećom po Goricu, iz praktički savršene pozicije pogodio je – stativu!

A onda je Istra kažnjena. Samo tri minute poslije Kristijan Lovrić izveo je korner s lijeve strane, gađao je na prvu stativu, tamo su bila dva igrača Istre. Belju je lopta preskočila, no zato ju je Frano Mlinar okrznuo i poslao u suprotni kut vlastitoga gola. Gorica je povela i prije nego što je stvorila prvu priliku na ovoj utakmici i djelovalo je da bi to mogao biti dodatni poticaj da se trgnu…

Međutim, nije se dogodilo. Do kraja poluvremena čuvali su Goričani stečenu prednost, no prema naprijed su malo toga napravili. Jako malo. Kao što je malo bilo i povezanosti u igri, kombinacija koje bi ponudile barem priliku za ulazak u priliku. Nije previše prijetila ni Istra, a u nedostatku šansi bilo je gomila nervoze. Pogotovo s gostujuće strane, pa se sudac Pejin potpuno pogubio. I dva ili tri puta propustio isključiti igrača Istre Hassanea Bandea, što će se posebno važnim pokazati u 54. minuti.

U nastavak je Gorica krenula u istom stilu, neočekivano slabo, pa se može reći da je Istra i zaslužila to izjednačenje. Možda ne na ovakav način, jer prije slaloma Bandea kroz goričku obranu po desnoj strani i egzekucije lijevom nogom izgledalo je da je napravio faul na Keiti… Sudac Pejin, kao ni u nekoliko situacije prije i poslije toga, nije reagirao na pravi način.

Probudila se Gorica nakon izjednačenja, krenula nešto odlučnije prema naprijed, no ponovno je jako teško stvarala prilike, a ni gosti iz kontri nisu bili bezopasni. Pet promjena napravio je trener Rendulić, tražio čovjeka odluke, no nije ga uspio pronaći. I kako god se pogleda, kako god se okrene, teško je pobjeći od zaključka kako je ovo bila jedna od lošijih partija Goričana u posljednje vrijeme. Ako je bod doma protiv Istre “puna šaka brade”, a jest, dodatna pojašnjenja zapravo nisu ni potrebna…

Sljedeća dva kola donose kudikamo teže izazove, prvo gostovanje na Poljudu pa domaći ogled s Dinamom, a za to će Gorica morati biti nekoliko razina bolja nego ove subote poslijepodne.

GORICA – ISTRA 1961 1-1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete) i Tomislav Keglević (Našice). Četvrti sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). VAR: Ante Čuljak (Zagreb). AVAR: Borut Križarić (Čakovec).
STRIJELCI: 1-0 Mlinar (12-ag), 1-1 Bande (54)
GORICA: Kotarski – Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita – Babec (od 79. Janković), Sarić (od 57. Pršir) – Mitrović (od 79. Fruk), Kalik (od 57. Delfi), Lovrić – Matar (od 67. Brodić). Trener Krunoslav Rendulić.
ISTRA 1961: Lučić – Navarro, Joao Silva, Einar, Marin – Perera, Blagojević, Mlinar – Mišković (od 66. Lisica), Bande (od 87. Serderov) – Beljo. Trener Gonzalo Garcia.
ŽUTI KARTONI: Sarić, Musa, Keita (Gorica), Mlinar, Bande, Perera, Blagojević (Istra 1961)