Prijava

Vaša prijava

Lakoća pobjeđivanja: Sjajni košarkaši zamrznuli Zabok na minus 24!

[]

Nakon što su sjajno, uvjerljivo i razigrano ušli u sezonu, pa onda doživjeli dva uzastopna potopa u gostima kod najjačih, Cibone i Splita, košarkaši Gorice vratili su se starim navikama. Učinili su to već i uvjerljivom pobjedom protiv Sonik Puntamike tijekom tjedna, a potvrdili “razbijanjem” Zaboka na mnogima teškom gostovanju.

Završilo je 24 razlike, u jednom trenutku imala je Gorica i plus 26, no od rezultata je još impresivnija lakoća kojom su Sesarovi igrači dobili utakmicu.

– Moram priznati da je pobjeda stvarno bila puno lakša od očekivane. Pomalo smo se i pribojavali Zaboka, jer oni su na domaćem terenu uvijek nezgodan protivnik, utakmicu smo od prve minute shvatili maksimalno ozbiljno, postavili smo se kao favoriti i pokazali svoje pravo lice – kazao je Davor Konjević, sa 17 koševa prvi gorički strijelac u Zaboku.

Odigrao je Konjević svoju najbolju utakmicu sezone, a i općenito je dojam da se Gorica definitivno vratila nakon dva vezana poraza.

– Da, neko vrijeme smo bili u mini krizi, ali već u utakmici protiv Sonika smo pokazali da smo na dobrom putu da izađemo iz nje – konstatira Konjević.

Imao je ovoga puta i cijeli niz raspoloženih igrača, ponovno su poeni raspodijeljeni “sesarovski”… Šestorica su bila dvoznamenkasta – Karlo Uljarević ubacio je 13, Kalajžić, Cvitković i Savić po 12, a Baković s 11. Coach može biti zadovoljan.

– S ove dvije pobjede smo definitivno izašli iz mini krize koja je trajala dvije utakmice. Protiv Sonika su već bile naznake i sve je to već tada izgledalo bolje. U Zaboku smo stvarno odigrali jednu dobru utakmicu od prve do posljednje minute. Svi igrači su nam bili dobro raspoloženi, imali smo energiju i moramo samo dalje tako nastaviti. Moramo još bolje i još jače trenirati – kazao je Josip Sesar.

Problem je jedino u tome što baš i neće imati previše vremena za treninge. Goričani su ovih dana u ritmu od utakmice svaka tri, četiri dana, pa će nakon ova dva prvenstvena ogleda u srijedu odraditi i drugo kolo Alpe Adria Cupa. U Veliku Goricu stiže austrijski klub IMMOunited, Goričani će tražiti drugu pobjedu, pa se okrenuti dolasku neugodnog Škrljeva u subotu.

A sezona je tek krenula…


Goričani 'zakazali' u Umagu