Prijava

Vaša prijava

Iz Gradske knjižnice pozivaju da se uključite u virtualni maraton čitanja

[]

Mjesec je hrvatske knjige, a ove se godine održava u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. U fokusu ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Iz Gradske knjižjice Velika Gorica, pozivaju sve da se uključe u program manifestacije pod nazivom Minuta za čitanje. Riječ je o virtualnom maratonu čitanja, a sve što vi trebate učiniti je da do 22.listopada na e-mail adresu knjižnice pošaljete svoj videozapis čitanja u trajanju od jedne minute.  Tekstovi (dijelovi priče, poezija, slikovnica…) trebaju biti povezani s temom ovogodišnjeg Mjeseca hrvatsk knjige. Ukoliko želite, knjižničari vam mogu pomoći da svoju snimku napravite u knjižnici.

– Cilj je ove online akcije poticanje čitanja i pismenosti kroz popularizaciju čitanja iz užitka, kao temeljnog preduvjeta za razvoj spomenutih vještina, ali i kao neizostavnog  kulturnog sadržaja u životu svakog pojedinca. Poziv je upućen svima bez ograničenja, osim minute kako bi što više sudionika došlo do izražaja – ističu iz Gradske knjižnice te dodaju kako će knjižnice 23.listopada na svojim mrežnim stranicama i društvenim mrežama te Youtube kanalu objaviti pristigle videozapise uz obavezne ključne riječi : #minutazacitanje, #mhk i #hcd.