Prijava

Vaša prijava

Knjižničari biciklisti stižu u Veliku Goricu. Policija poziva na oprez

[]

Zagrebačko knjižničarsko društvo i ZKD biciklisti u subotu 23.listopada organiziraju 10. biciklijadu iz Programa Biciklom kroz knjižnice Zagrebačke županije.

– Riječ je o grupi knjižničara entuzijasta, članova Zagrebačkog knjižničarskog društva koji su spojili svoje bicikliranje i ljubav prema knjižnicama u jedno. S proaktivnim izlaskom iz svojih zatvorenih sredina na ulicu, knjižničari žele upoznati javnost s mogućnostima koje pruža ova plemenita profesija i postati vidljiviji i prepoznatljivi u javnosti. Također, na ovaj način žele proširiti komunikaciju s korisnicima kako bi još više mogli poboljšati svoje usluge – ističu iz ZKD-a.

Nakon okupljanja u 8 sati, biciklisti će startati u 8:30 sati s parkirališta Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i voziti će se sve do Gradske knjižnice u Velikoj Gorici. Trasa kretanja sudionika je sljedeća: Ulica Hrvatske bratske zajednice – Avenija Većeslava Holjevca – Savezne Republike Njemačke – Buzinska cesta – Zagrebačka cesta sve do Velike Gorice.

Planirani dolazak u Veliku Goricu je u 10 sati, gdje će se uz predah upoznati s Gradskom knjižnicom Velika Gorica. Nakon toga obići će Muzej Turopolja i Centar za posjetitelje Velika Gorica.

Iz Policijske uprave zagrebačke pozivaju građane na povećani oprez u prometu.

– Biciklijada se održava u redovnom režimu prometa, većim dijelom po biciklističkim stazama. Ali pozivamo građane da poštuju prometne propise i pravila radi sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu kao i sudionika same biciklijade – ističu iz policije.

Više informacija i detalja o prijavi možete pronaći ovdje.