Prijava

Vaša prijava

FOTO Predstava “Fačuk” Zelinskog amaterskog kazališta predstavljat će Zagrebačku županiju na državnoj smotri

[]

Komedija „Fačuk“ Zelinskog amaterskog kazališta ZAmKa, odabrana je kao najbolja, na 24.smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije održane u Buševcu.
Ovoga puta, zbog pandemijiskih razloga sudjelovale su samo tri dramske skupine sa 4 predstave . Max teatar sa predstavama ,,Crvenkapica u prometu’’ redateljice i autorice teksta Marine Kostelac te sa predstavom Williama Shakespeara „San Ivanjske noći’’ u režiji Maxa Kostelca, ZAmKa s komedijom „Fačuk“ autorice i redateljice Štefice Fanjek te Gradsko kazalište Jastrebarsko koji su izveli cjelovečernju predstavu „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića u režiji Mije Matasić.

– Moglo se pronaći za svakog ponešto, od najmanjeg uzrasta koji su mogli naučiti kako se ponašati u prometu, preko fenomenalnih komedija koje su publiku nasmijale do suza. Nadamo se da su svi koji su nas posjetili uživali u maratonu dramskih predstava te da smo im bar malo uljepšali ovo novo ‘’normalno’’ – istaknuli su iz Ogranka.

16.10.2021. – Buševec – 24.smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije – foto: Irena Rožić

Državna selektorica prof. dr. sc. Sanja Nikčević nije imala nimalo lagan zadatak, ali je ipak odabrala najbolju koja će se u studenom predstaviti na 61.festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama.

– Dvije su predstave – „Fačuk“ i „Balkanski špijun“- podjednako dobre i iskreno im čestitam na postignuću koje je u razini profesionalnih izvedbi. Najradije bih odlučila da obje idu dalje, ali to nije moguće prema pravilima HSK. Zato sam odabrala predstavu „Fačuk“ Štefice Fanjek i Zelinskog amaterskog kazališta ZAmKa. Činim to zbog poticaja suvremenom domaćem originalno napisanom tekstu i hrabrosti: rušenja stereotipova kanonskih likova i afirmacije temeljnih ljudskih vrijednosti na sceni – istaknula je selektorica Nikčević.