Prijava

Vaša prijava

Članovi KUD-a Nova zora prisjetit će se po 25.puta čuvara kulturne baštine Donje Lomnice

[]

Kulturno umjetničko društvo Nova Zora iz Donje Lomnice, tradicionalno će se po 25.puta prisjetiti čuvara kulturne baštine Turopolja, Vojka Miklaušića, kroz dvodnevnu manifestaciju “Vojkovi dani”, a koja će se održati 22. i 23.listopada.

Kao i prethodnih godina, dani posvećenu Vojku Miklaušiću započet će u petak u 17 sati polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na njegovom grobu u Velikoj Gorici.

– Tu se okupe članovi KUD-a, kojima se pridruži Vojkova rodbina i prijatelji, a nakon toga u 18 sati biti će sveta misa, koja će ovoga puta, zbog preuređenja crvke u Donjoj Lomnici, biti će u Gradićima – rekla nam je Zlatica Krznarić, tajnica KUD-a Nova zora.

U subotu 23.listopada, u Društvenom domu u Donjoj Lomnici, nastupit će sve sekcije KUD-a Nova zora, a pridružit će im se folkloraši iz Velike Mlake i Gradića. Program počinje u 19 sati, a sve će biti pripremljeno u skladu s epidemiološkim mjerama.

– Vojko je bio zborovođa KUD-a Nova Zora u vremenu između dva svjetska rata, a koji je svojim radom uspio zabilježiti specifičan način donojlomničkog pjevanja i promovirati ga na brojnim nastupima i Smotrama koje su se organizirale na prostorima tadašnje Jugoslavije. Iza sebe ostavio je veliki trag, pa se mi Lomničani na neki način njemu želimo odužiti – prisjetila se Krznarić.

U sklopu manifestacije, od 22. do 26. listopada učenici Područne škole iz Donje Lomnice imat će priliku vidjeti igrani film “Iščemu turopolsko blogo”.