Prijava

Vaša prijava

Via Kino u Tuđmancu: Malo tartufa, malo gina, fine klope i jedan film

[]

Od ranog jutra se u Parku Franje Tuđmana, uz uobičajnu “gungulu” u kafićima i dječju graju na okolnim zabavnim sadržajima, pripremala i manifestacija koja će upotpuniti poslijepodnevne sate jedne sunčane jesenske nedjelje. Postavljala se konstrukcija, radnici su kao mravi odrađivali jedan po jedan dio posla i samo jedna kavica na obližnjoj terasi bila je dovoljna da se dobiju obrisi scenografije koja će u upotrebu biti puštena od 17 sati.

Manifestacija koja se priprema zove se “Via Kino”, organizator je Turistička zajednica Zagrebačke županije, a najavljeni program djeluje kao nešto što bi bilo šteta propustiti. Bit će to spoj filmske i gastronomske ponude, a u cijelu priču uključeni su tartufi, kesteni, gin i film. Na prvu možda pomalo neobična kombinacija, ali sve govori da će biti i prilično zanimljivo. I ukusno.

Od 18.30 sati na velikom platnu u Tuđmancu prikazivat će se film “The Blues Brothers”, to je termin koji svi zainteresirani trebaju zapisati, no isplati se doći do središnjeg velikogoričkog parka i nešto prije toga. Naime, prije filma će tartufar prezentirati posjetiteljima kako izgleda lov na tartufe, a nakon toga će se Goričani i njihovi gosti moći okrijepiti autohtonim ginom destilerije Brigljević. Uz to, bit će tu i food truck specijaliteti Marina Medaka, što govori da će za svakoga biti po nešto…