Prijava

Vaša prijava

Via KINO spojilo je kulturu i gastronomiju u Velikoj Gorici

[]

Sinoć, 24. listopada 2021. godine održalo se Via KINO, događaj koji je ovoga puta spojio film, gin i gastronomiju. Poznati filmski klasik iz 1980. godine „The Blues Brothers“ na filmsko su platno središnjeg velikogoričkog parka doveli organizatori Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji sa Motovun film festivalom. Via KINO spojilo je kulturu i gastronomiju u Velikoj Gorici, našem najvećem gradu Zagrebačke županije.

Filmsku večer obogatio je pravi uvid u to kako izgleda lov na tartufe, o čemu nam je otkrio tartufar. Kušao se autohtoni gin s potpisom boutique destilerije Brigljević, a cijelo događanje obogatio je food truck specijaliteta Marina Medaka, te pečeni kesteni iz Turopolja.

-Od 2015. proizvodimo prvi hrvatski craft gin pod imenom Flying Cat, naglasio je vlasnik destilerije Miljenko Brigljević. Njegova destilerija je tradicijski obiteljski posao kojim se bave od 2002. godine, a za svoje proizvode su višestruko nagrađivani kako za kvalitetu tako i za dizajn bova i etiketa. U svom radu objedinjuju kulturnu, povijesnu i gastronomsku baštinu.

-U našoj destileriji redovno održavamo gin radionice i specijalizirane tastinge uz prethodnu najavu na kojima možete saznati gdje, kad i kako je nastao gin, koji stilovi gina postoje, što je to craft gin i kako se on proizvodi danas.

-Jedan od ciljeva Turističke zajednice Zagrebačke županije je pozicionirati zagrebački zeleni prsten prema Zagrebu kao idealnu vikend destinaciju, a upravo ovakvim kvalitetnim i zaokruženim događanjima stvara se motiv dolaska, istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović te dodala kako ovi događanjima kreiraju novi turistički proizvod.

-Nakon spajanja enogastronomije sa glazbom i filmom, kroz ove divne vikend priče uskoro spajamo izložbe i vino.

Sljedeće događanje je izložba Via ART, 06. studenog u Samoboru kojom će se obilježiti Martinje.


Nove komplikacije za vlasnike lokala u tržnom centru

FOTO Jurjevski krijes u Kobiliću