Prijava

Vaša prijava

Maksimalno na Ždralove: ‘Znamo koliko je opasan Kup, nema opuštanja!’

[]

Nisu se još do kraja slegli dojmovi s Poljuda, nema još previše vremena do dolaska Dinama, ali između ogleda s dva najveća hrvatska kluba nogometaši Gorice nemaju vremena za predah. Ova će srijeda, s početkom od 15 sati, donijeti ogled osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnoga kupa, u kojem će u Velikoj Gorici gostovati Mladost iz Ždralova. Zvuči kao lagan posao? Ne mora biti, uopće ne mora…

– Utakmica protiv Nehaja u Senju prvom kolu bila nam je dobra škola i sigurno nećemo olako shvatiti ovu utakmicu. Ne zaboravimo da je riječ o momčadi koja je u prošloj rundi Kupa izbacila jednu drugoligašku momčad, Inter iz Zaprešića – upozorava pomoćni trener Saša Sabljak.

Pristup će biti maksimalno ozbiljan, procedura oko utakmice jednaka je kao i uoči prvenstvenih ogleda, uključujući i temeljitu analizu protivnika.

– Dobili smo informacije o Mladosti iz Ždralova, znamo da nas očekuje jako neugodan protivnik, trenutačno treća momčad 3. HNL Sjever, koja ima najmanje primljenih golova u ligi. Međutim, rekao bih da su prema naprijed čak i nešto kvalitetniji nego defenzivno. Tu možemo izdvojiti kapetana Vrbanića na polušpici, vrlo neugodnog Žabeca u vrhu napada, a opasna su i krila Sabljić i Mlinarić. Svi napadaju dubinu, traže međuprostore, a kao momčad vole igrati, ne nabijaju previše, znaju i otvarati igru s trojicom u zadnjoj liniji… To su sve stvari na koje moramo obratiti pažnju – govori Sabljak, potvrđujući da se ovdje ništa ne prepušta slučaju.

Međutim, to ne znači da neće biti promjena u sastavu, jer to je neophodno u ovakvom ritmu utakmica.

– Nije prošlo puno od Splita, potrošnja protiv Hajduka bila je velika i moramo napraviti sve da se dečki što bolje osjećaju u ovoj utakmici. Da, bit će nekoliko promjena, trojica, četvorica ili petorica igrača dobit će nešto veću minutažu nego dosad u prvenstvu, ali mi jerujemo u njih, znamo što mogu i bit će im ovo dobra prilika da se nametnu i za još značajniju ulogu u nastavku sezone – ističe pomoćnik trenera Krunoslava Rendulića.

Sudeći prema posljednjem treningu, od prve minute mogli bi zaigrati prvotimci poput Keite, Muse, Steenvoordena, Krizmanića, Babeca, Mitrovića i Stojanovskog, a među ovima iz “drugog plana” trebali bi biti Niko Janković, Martin Šroler i, na poziciji koju inače drži Kristijan Lovrić, junak pobjede u Šibeniku Toni Fruk.

– Ždralovi su jako dobra trećeligaška momčad i dobro je što igramo doma, na našem terenu. Definitivno ćemo se postaviti kao da igramo protiv prvoligaške momčadi, jer znamo koliko mogu biti nezgodne ovakve utakmice protiv niželigaša, gdje se o svemu o svemu odlučuje u 90 minuta. Očekujemo tvrdu utakmicu, ali i pobjedu, odnosno prolaz – govori Fruk i dodaje:

– Ovo je najbolja prilika za igrače u drugom planu, da se dokažu i pokažu treneru da zaslužuju važniju ulogu i u prvenstvu. Da, bilo bi dobro sačuvati što više energije i za sve ono što slijedi, ali ponavljam, sasvim sigurno nećemo olako shvatiti ovu utakmicu.

Prošle sezone Gorica je u Kupu otišla najdalje u svojoj povijesti, sve do polufinala i onog poraza nakon produžetaka u gostima kod Dinama, a ne bi bilo loše da takvi dosezi Goričanima prijeđu u naviku. Prvi sljedeći korak na tom putu je Mladost iz Ždralova, kojoj će Rendulić suprotstaviti goričku mladost…