Prijava

Vaša prijava

Juniori Jelačića iz Vukovine sjajni i u Dubravi Zabočkoj, za sedam dana na redu Hrvatski dragovoljac

[]

Pobjednici kup natjecanja za juniore Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije Rudar iz Dubrave Zabočke i Jelačić iz Vukovine sjajnim rezultatima (seniori su im samo županijski ligaši) izborili su nacionalnu završnicu, a međusobna utakmica igrana je u srijedu 27. listopada u Dubravi Zabočkoj. Slikoviti stadiončić u blizini poznate bolnice na brežuljku, prekrasno jesenje vrijeme i našpanani suparnici koji su ostavili dušu na dobrom terenu, bile su uvodne impresije.

U fajterskom dvoboju nije se štedjelo sebe ali ni suparnika, a bilo je kvalitetnog te zanimljivom i neizvjesnog nogometa pa mladići zaslužuju visoke ocjene. Pogodaka nije bilo a za to je najzaslužniji vratar Jelačića Ivan Marković koji je u regularnom vremenu skinuo dva opasna udarca a u raspucavanju jedanaesteraca (dramatika deset serija) dva je obranio a jednog zabio pa mu zasluženo i pripada epitet igrača utakmice. Kod Rudara najbolji je bio Jakov Videk.

Strijelci s 11 metara bili su maestralni. Varalo se vratare, išle su lopte u sam kut ili gore pod gredu a suci su se u čudu gledali i pitali do kada će to trajati. Na kraju je Marković pogodio stranu i odlučio slavljenika.

Povijesni uspjeh Jelačića žestoko je proslavljen najprije u Dubravi, a kasnije i u Vukovini. U nastavku natjecanja za tjedan dana u Vukovinu dolaze juniori prvoligaša Hrvatskog dragovoljca. 

RUDAR (DZ) (juniori) 0 (7)
JELAČIĆ (V) (juniori) 0 (8)

DUBRAVA ZABOČKA Igralište Rudara. Gledatelja 20. Sudac: Firm 7. Pomoćnici: Jović i Radić (svi iz Zagreba).

RUDAR: Gudan 7, F. Videk 7 (od 83. N. Mutak-), M. Mutak 7, Gregurić 7, Bakek 7, Topolovec 7, Petrovečki 7, Pavetić 7, Fotivec 7, J. Videk 7,5 , Bratković 6,5 (od 64. Zajec-). Trener: Mario Videk 7

JELAČIĆ VUKOVINA: Marković 8, Malbašić 7,5, Rovišan 7, Kmezić 7, Karaula 7, Harambašić 7, A. Nikić 7, Polić 7, Perečinec 6,5 (od 64. Juričić-), Kirinić 7 (od 83. Tačković-), Jurić 7. Trener: Ivan Smok 7

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Marković