Prijava

Vaša prijava

Završeno osposobljavanje žena za zanimanje gerontodomaćica u sklopu projekta Zaželi u Općini Orle

[]

U sklopu provedbe EU projekta „ZAŽELI– za Općinu Orle“, deset žena iz skupine teže zapošljivih žena koje su obavljale posao gerontodomaćice u razdoblju od 07. rujna do 28. rujna 2021., pohađale su program osposobljavanja.

Program osposobljavanja provodilo je Zagrebačko učilište prema verificiranom programu „Gerontodomaćica“ u trajanju od 160 sati. Nastavne cjeline koje su obuhvaćene odnosile su se na: osnove gerontologije, poslove gerontodomaćice, zaštitu na radu i prvu pomoć te praktičnu nastavu koju su žene obavljale kao zaposlenice na projektu „ZAŽELI – za Općinu Orle“.

Praktičan rad naših zaposlenih žena obuhvaćao je pružanje usluga pomoći i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, odnosno za njih 60 sa područja Općine Orle, u razdoblju od 1. listopada 2020. godine do 30. rujna 2021. godine.

Ciljevi projekta su zapošljavanje i obrazovanje žena te pružanje pomoći najranjivijim skupinama društva i socijalna uključenost.

Našim ženama koje su završetkom programa stekle uvjerenje o osposobljavanju s upisom u e-radnu knjižicu ovim putem čestitamo na uspješnim rezultatima te se pridružujemo pohvalama koje su upućene i od strane Zagrebačkog učilišta.