Prijava

Vaša prijava

Via VINO: Za vikend otkrijte što se krije iza vrata craft pivovara i destilerija..

[]

Samoborski, plešivički, zelinski i moslavački krajolici sa sigurnošću spadaju u najveće ljepote ovoga kraja i kao takvi idealni su za provesti slobodno vrijeme izvan grada. Događaj Via VINO u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije poziva vas da otkrijete ljepote na manje od sat vremena udaljenosti od grada te spaja glazbu, film, kulturu i gastronomiju u najbogatije iskustvo ove jeseni.

Osim vinarija nadomak Zagreba, po prvi put imate priliku istražiti i što se krije iza vrata craft pivovara i boutique destilerija koje vas također zovu u posjet i na nezaboravni vikend getaway.  Sve ljubitelje Halloweena ovog će petka savršeno ugostiti VK Winery&Gallery, vinarija i galerija iznad Ivanić Grada u kojoj će se odvijati ‘Helloweeno party’ na otvorenom. Vinsku kartu sa svim vinima Voštinić Klasnić pratit će vrući kesteni i slasni burgeri, ali i tek isfiltrirane mlade Škrlete te rakija od Škrleta. Sve to uz zagrebački DJ dvojac Solffeggio Music Project.

Foto: TZZŽ

Naime, u sklopu događanja Via VINO odvija se Via VINARIA, dani otvorenih vrata u vinarijama Zagrebačke županije u kojima sudjeluje čak 60 vinskih imena, craft pivovara i destilerija, a možete ih posjetiti od 15. listopada do 15. studenoga. Okupite drage ljude, svakako najavite svoj termin i nadolazeće vikende provedite na zagrebačkom zelenom prstenu, otkrivajući kvalitetna vina i lokalne specijalitete koje za vas pripremaju domaćini.

Događanje Via VINARIA odvija se u sklopu projekta ‘In Cultura Veritas’ kojem je cilj povezivanje, razvijanje i promoviranje kulturne baštine uz vinske ceste Zagrebačke županije. Poznato je kako su ovdje u vinu, kulturi, prirodi i gastronomiji uživale slavne osobe poput Beethovena, Charlieja Chaplina, Isadore Duncan i Franza Liszta!