Prijava

Vaša prijava

Usred bijelog dana 35-godišnjak skidao bakrene ploče s tornja crkve. U krađi ga spriječio župnik.

[]

Prema izvješću PP Velika Gorica, 26. listopada, oko tri sata popodne, uhvaćen je muškarac u pokušaju krađe bakrenih ploča s tornja Crkve Najveštenja BDM.

Prolaznici su primijetili počinitelja usred demontaže bakrenog pokrova krova crkve te sve prijavili župniku. Po dolasku župnika kradljivac se udaljio od tornja te za sobom ostavio tri demontirane ploče, dok je četvrta bila savijena.

Počinitelja su pronašli službenici policije, oko 15 minuta nakon prijave slučaja, te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je muškarac kliještima i francuskim ključem demontirao ploče.

Protiv 35-godišnjeg muškarca s šireg područja grada podnesena je kaznena prijava redovnim putem te je otpušten na slobodu. S obzirom da se radi o sakralnom dobru muškarca se tereti za djelo teške krađe.

Na području Velike Gorice, od 23. do 27. listopada počinjeno je osam kaznenih djela, od kojih se četiri goni po službenoj dužnosti. Zabilježena su dva prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge, prekršaj iz domene nasilja u obitelji i deset prometnih prekršaja.