Prijava

Vaša prijava

Festival trica pripao Cedeviti junior

[]

U 8. kolu HT Premijer lige sastali su se sinoć u Draženovom domu vodeća ekipa prvenstva Cedevita junior i Gorica. Nakon početnog ispitivanja snaga i rezultata 4:4 Cedevita je serijom 8:0 povela 12:4. Sesar je bio prisiljen pozvati minutu odmora koja je vrlo brzo dala rezultate jer u 8. minuti Gorica tricom Savića dolazi do prvog vodstva 15:18. Batinić je tricom poravnao, ali Baković i Kalajžić odvode Goricu na +6 (18:24).

Drugu četvrtini poenima je otvorio Kapusta, a nakon trice Mašića Bikovi su na dvoznamenkastoj razlici (27:37). U tim trenucima Sesarov stroj je funkcionirao savršeno i 5 minuta prije velikog odmora Uljarević tricom podiže razliku na najvećih +12 (29:41). Na žalost, Šabić, Filipović i Smajlagić postižu nekoliko trica i do kraja poluvremena prednost Gorice se gotovo istopila (46:48). Obje ekipe su u prvom dijelu imale 50% ili više za tricu (Cedevita 7:14; Gorica 9:16) i bilo je pitanje koja će momčad zadržati šutersku preciznost i u nastavku.

30.10.2021. – Utamica KK Cedevita – KK Gorica – foto:KK Gorica

Drugo poluvrijeme Vitamini otvaraju serijom 7:0 koju napokon prekida Baković i rezultat je 53:50 za domaće. Međutim, u 28. minuti poslije slobodnih bacanja Šabića prednost Cedevite je već dvoznamenkasta (64:54). Srećom, Bikovi se nisu predali. Kapusta, Savić i Baković uzvraćaju tricama i u zadnjih 10 minuta ulazi se rezultatom 66:63.

U 33. minuti poslije trice Savića Bikovi opet vode (69:70), no na drugoj strani terena bio je nezaustavljivi Smajlagić koji samo u ovoj dionici postiže pet trica bez promašaja i ostavlja Goričane bez ikakvih šansi u završnici. Bodove tako osvaja momčad Damira Mulaomerovića, a konačnih 92:79 možda ne govori dovoljno da je ovo do samog kraja bila neizvjesna i uzbudljiva utakmica.

Trica Cedevite do kraja je porasla na 51% (14/27), a gorička je pala na 42% (15/35) što znači da smo večeras vidjeli čak 29 trica.

Utamica KK Cedevita – KK Gorica – foto: KK Gorica/Nenad Mudrinić

U redovima Cedevite prednjačio je Sven Smajlagić s 32 poena i 9 skokova. Po 15 poena pridodali su Emir Šabić i Rok Radović, a Josip Batinić se zaustavio na 11 koševa. Kod Gorice je najubojitiji bio Marko Baković s doble-double učinkom (20 poena i 10 skokova). Isti broj koševa imao je i Borna Kapusta, a Emil Savić upisao je 13 poena.

Emil Savić je bio među boljim pojedincima u goričkoj momčadi:

– Moramo pogledati snimku ove utakmice da vidimo što se događa jer zadnje dvije utakmice su bile katastrofalne. Povedemo sedam, osam koševa razlike za nas i onda ne znamo prelomiti utakmicu. Trebamo to pogledati i skupiti se kao ekipa. Moramo vidjeti što treba popraviti i to je to  – mišljenja je krilo Gorice.

Utamica KK Cedevita – KK Gorica – foto: KK Gorica/Nenad Mudrinić

Pomoćni trener Gorice Bože Radoš nije mogao biti zadovoljan nakon poraza u kojem je Gorica imala priliku iznenaditi favoriziranog protivnika.

– Bila je dinamična utakmica, velika borba s jedne i s druge strane. Jednostavno na kraju kod nas je bio manjak koncentracije. Neki teški šutevi Cedevite su ušli, a naši nisu. Tvrda utakmica do kraja i na našu žalost njihova je energija na kraju presudila u ovoj utakmici” – zaključio je Radoš, pomoćni trener Gorice.


Borna Kompes iz Judo kluba Kokica prvak Hrvatske U16

Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda