Prijava

Vaša prijava

Općina Pokupsko započela inicijativu za izgradnju javnog vodoopskrbnog sustava u naseljima Pokupski Gladovec i Strezojevo

[]

Općina Pokupsko započela je inicijativu za izgradnju javnog vodoopskrbnog sustava u naseljima Pokupski Gladovec i Strezojevo vrijednu oko 18 milijuna kuna. Objavljen je postupak javne nabave, a po njegovom završetku počet će izgradnja vodovoda. Predviđen početak radova je početkom ljeta 2022., a do jeseni bi sve moglo biti završeno. Riječ je o 11 kilometara magistralnog cjevovoda.

-Vodoopskrbni sustav na našem području poremetio je prošlogodišnji potres, našim stanovnicima je u bunarima nestalo vode, bunari su se urušili, a oni koji su imali tzv. površinske izvore oni su presušili-kaže načelnik Božidar Škrinjarić.

-Mi smo na Stožeru Civilne zaštite u Petrinji to istaknuli kao najveći problem u našoj općini. Stoga smo započeli proces priključenja svih naših stanovnika na vodoopskrbni sustav u naseljima gdje je taj sustav napravljen, a oni su iskazali potrebu. Također, naši vatrogasci dovozili su vodu ljudima koji imaju spremnike, te smo ujedno pokrenuli inicijativu za izgradnju vodoopskrbnih cjevovoda u naseljima gdje ih još nema.

Vodoopskrbni sustav nastavlja se graditi i u manjim naseljima – Karasima, Lijevim Štefankima, a u planu je i izgradnja vodovodne mreže u naseljima Zgurić brdo, Orečićima i Lijevom Degoju.

-Nakon što završimo izgradnju vodovodne mreže, krenut ćemo s projektiranjem kanalizacijskog sustava na području cijele Općine-poručio je Škrinjarić.