Prijava

Vaša prijava

Velikogorički školarci od ponedjeljka opet u školskim klupama

[]

Od ponedjeljka, 8. studenog, učenici osnovnih i srednjih škola na području grada Velike Gorice i cijele Zagrebačke županije vraćaju se u školske klupe.

Naime, odsad će se na razini županija odlučivati o modelu odvijanja nastave, a svaka škola, pojedinačno, može od osnivača zatražiti prelazak na drugi model nastave. Zasad se većina županija odlučila za model A, koji predviđa odvijanje nastave u školskim prostorijama.

Uz Zagrebačku županiju i Grad Zagreb, nastava uživo odvijat će se i u Primorsko-goranskoj županiji, Krapinsko-zagorskoj, Virovitičko-podravskoj, Varaždinskoj, Međimurskoj županiji, Koprivničko-križevačkoj, Karlovačkoj, Brodsko-posavskoj, Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja predložilo je uz model A i model B te C. Za model C koji predviđa online nastavu zasad se odlučila Vukovarsko-srijemska županija. Model B predviđa kombiniranje online nastave s nastavom u školama.

Također, kako izvještava Večernji list, Stožer je u petak, 5. studenog predstavio nove pooštrene mjere koje se tiču nošenja maske u školama. Djeca od 5. do 8. razreda morat će imati masku cijelo vrijeme boravka u prostorijama škole. Osnovnoškolci od 1. do 4. razreda maske će morati nositi samo kada se kreću po hodnicima. Izuzeci su učenici čije zdravstveno stanje onemogućuje nošenje maske.