Prijava

Vaša prijava

U Odri u prometnoj nesreći smrtno stradao 46-godišnjak

[]

U noći s 6. na 7. studenoga, oko 00:45 sati, u Odri, 46-godišnjak je izgubio kontrolu nad osobnim vozilom te sletio u kanal oborinskih voda. Do nesreće je došlo uslijed vožnje brzinom neprilagođenom uvjetima, na mokrom kolniku i pri uvjetima loše vidljivosti.

Vozač Opel Astra zagrebačkih registarskih oznaka kretao se zapadnom kolničkom trakom Dragonožečke ceste u smjeru juga te nije prilagodio brzinu kretanja vozila u zavoju.

Izlaskom iz zavoja, 46-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom te sletio na meki teren i kanal oborinskih voda. Uslijed naleta došlo je do prevrtanja vozila preko krova po mekom terenu.

Vozač je, na mjestu događaja, smrtno stradao, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Očevid prometne nesreće obavio je zamjenik Općinske državne odvjetnice u Zagrebu, uz asistenciju Ekipe za očevide II. Postaje prometne policije Zagreb.

Iz PU zagrebačke posebno naglašavaju da je gotovo u svim prometnim nesrećama s poginulim osobama uzrok nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja vozila, dok je za teške posljedice sudionika u najvećoj mjeri razlog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Izražavamo sućut obitelji poginulog vozača i apeliramo na povećan oprez u prometu radi sigurnosti svih sudionika.