Prijava

Vaša prijava

Svjetski putnik Tomica Kristić povest će vas na “Putovanje u Međuzemlje”

[]

Svjetski putnik, putopisac i avanturist Tomica Kristić, Velikogoričanima će kroz putopisno predavanje “Putovanje u Međuzemlje” predstaviti svoje posljednje i najveće putovanje, koje je započelo u Hrvatskoj, a četiri godine kasnije završilo na drugom kraju svijeta. Tomica je prešao 40 tisuća kilometara, kroz 25 država i 3 kontinenta. O svom putu napisao je i izdao istoimenu knjigu, a njen sadržaj će prezentirati kroz ovo multimedijalno predavanje.

– Ovo putovanje nije obično putovanje već preobrazba jedne osobe koja se, hodajući po stazi života, svakim danom sve više mijenjala. Kako ni jedna staza nije ravna, već naprotiv, strmovita i vijugava, Tomica je na svom putu doživljavao velike uspone i padove. Uranjao je tako u različite kulturne običaje i društvene raznolikosti, pješačio po prostranstvima Himalaje, stopirao kroz nekoliko tisuća kilometara veliku pustinju na Bliskom istoku, svjedočio spiritualnim inicijacijama, živio s budističkim monasima u Indiji, spavao po policijskim postajama diljem Azije, radio kao statist u Bollywoodu.. – ističu iz Pučkog otvorenog učilišta.

Knjiga koju će predstaviti samo je dio nadolazeće trilogije i opisuje prvih 15 mjeseci svog puta. Predavanje i promocija knjige je sutra u Vijećnici goričkog Pučkog učilišta u 19 sati, a ulaz je besplatan.