Prijava

Vaša prijava

Prijavite djecu koja se zalažu za dječja prava na natječaj “Emil Paravina”

[]

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske raspisao je prvi Javni poziv za dodjelu nagrade „Emil Paravina“ za postignuća djece na području aktivne dječje participacije i dječjih prava. Njegova posebnost je ta da će se po prvi puta nagrada dodjeljivati djeci osnovnoškolskog uzrasta, od 7 do 15 godina, i to u dvije kategorije – pojedinačno i skupini djece za aktivno dječje sudjelovanje.

Nagrada će se dodjeljivati za kontinuirano promicanje i zalaganje za dječja prava, doprinos razvijanju dječje participacije u lokalnoj zajednici, na nacionalnom i EU nivou, poticanje interkulturalnih vrijednosti te prava djece na različitost bez obzira na spol, nacionalnost, rasu, jezik, kulturu i socijalni status, kao i građenje suradnje i partnerstva između djece i odraslih.

Svrha dodjeljivanja nagrade je poticanje djece na aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice i uključivanje u procese odlučivanja i aktivno građanstvo, osnaživanje djece za nositelje promjena u društvu, sposobnih braniti ljudske vrijednosti, jednaka prava i mogućnosti, prava djeteta, demokraciju, ali i senzibiliziranje javnosti na važnost promicanja vrijednosti Konvencije UN-a o pravima djeteta u svakodnevnom životu i u društvu.

Angažirane osnovnoškolce možete kandidirati do 20. studenoga, prijavni obrazac nalazi se ovdje, a više o pravilima Javnog poziva saznajte na web-stranici www.savez-dnd.hr.