Prijava

Vaša prijava

Za vikend se u Vukovini sadi 30 stabala lipe u Bedekovoj ulici, pridružite se

[]

Mještani Vukovine odlučni u namjeri uređivanja svog mjesta, u subotu 13.studenog održat će akciju sadnje stabala u Bedekovoj ulici. Tom akcijom ujedno su se priključili nacionalnoj kolektivnoj kampanji sadnje drveća „Zasadi drvo, ne budi panj“.

Uputili su poziv svim zainteresiranima i ljudima dobre volje da im se pridruže i izaberu jedan od ponuđenih poslova od nosača sadnica, vozača tački, rada s ručnim alatom, učvrščivanje sadnica, zalijevanje, priprema hrane za volontere i posluživanje, fotografiranje i izrada foto uspomene te čišćenje površine nakon sadnje.

– Iako živimo na selu, primijetili smo da imamo jako malo zasađenih stabala pa se trudimo svake godine da zasadimo barem desetak, a ove godine će biti to 30 stabala srebrno lisne lipe – istaknula je Sandra Maršić iz udruge Vukovina u srcu.

– Sadimo na javnoj površini na lokaciji koja je u skladu s urbanističkim planom i odobrena od strane nadležnog ureda. Idejno rješenje izradila je Irena Šapić, krajobrazna arhitektica. Savjete vezano uz provedbu projekta kojeg u potpunosti financira grad Velika Gorica dala je stručna savjetnica Meri Barišić iz Ureda za zaštitu okoliša i Kristina Vučak, krajobrazna arhitektica – ističu organizatori te upozoravaju kako prve tri godine sadnice nisu samoodržive pa pozivaju sve da se pridruže i post-kampanjskoj aktivnosti zalijevanja.

Početak akcije je u 10 sati, a svi koji će se pridružiti neka ponesu svoje volonterske knjižnice.