Prijava

Vaša prijava

Udruga VG Dijabetičar obilježit će Svjetski dan dijabetesa i 100 godina inzulina

[]

U nedjelju 14.studenog je Svjetski dan dijabetesa te stogodišnjica razvoja terapijskog inzulina, a tom prigodom Udruga VG Dijabetičar organizira prigodno predavanje.

U Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica prof. dr. sc. Ingrid Prkačin pročelnica poliklinike KB Merkur održat će stručno predavanje nakon kojega će zainteresirani moći postavljati pitanja, a svečani program uveličat će članovi KUD-a Slavuj Bukevje.

Također, istoga dana zgrada POUVG bit će osvijetljena u plavu boju koja je simbol dijabetičara svijeta, a znači nadu i život.

-Prema procjenama u Velikoj Gorici imamo oko šest tisuća dijabetičara, a velik broj otkrili smo na našim redovnim akcijama-rekla je Marica Varjačić, predsjednica Udruge.

Kad govorimo o akcijama jednoj od njih se možete odazvati već sutra 12.studenog 2021. godine kod sata na Tržnom centru, te kod tržnice u Školskoj ulici u vremenu od 9 do 12 sati.

Ako pak ne možete doći sutra, Udruga VG Dijabetičar svakoga petka u svojim prostorijama na adresi Trg kralja Tomislava 2 od 10-12 sati besplatno mjeri šećer i krvni tlak.

-Dijabetes je bolest koja ne boli, svakome se drugačije manifestira. Netko je žedan, netko nije, a mnogi traže izgovore pa žeđ pripisuju tome da su konzumirali nešto slano. Kad se bolest otkrije već je kasno-kaže Varjačić.