Prijava

Vaša prijava

Nakon Martinja dva vozača na triježnjenju u policijskoj postaji

[]

Jučer u 22 sata započele su dvije policijske akcije „Alkolol i opojne droge“ i „Brzina“, a vezane su uz Martinje. Trajale su do danas u šest sati ujutro, a na području policijske postaje Velika Gorica utvrđeno je osam prekršaja.

Četiri vozača vozila su pod utjecajem alkohola, a isto toliko njih vozilo je nepropisnom brzinom. Jedan vozač odbio je testiranje na droge, a dva vozača za vrijeme vožnje nisu koristila sigurnosni pojas.

-Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača starosti 66 godina koji je osobnim automobilom upravljao u Novom Čiču. Utvrđeno da isti upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,94 promila. Smješten je u posebne prostorije Policijske postaje Velika Gorica 12 sati do otriježnjenja, nije recidivist, te je protiv njega podnijet Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu-kažu iz policije.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa. Dvije osobe su smještene u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća.