Prijava

Vaša prijava

Bože i Miki napadaju Zadar: Gorica ide po pobjedu u Krešinu dvoranu

[]

Prije dvije sezone trenerski dvojac na klupi košarkaša Gorice činili su Josip Sesar i Ivan Perinčić. Mladi, talentirani treneri, dečki s dobrom i još boljom igračkom karijerom, ali i dobri frendovi. Da je scenarij otvaranja ove sezone bio nešto drukčiji, u ponedjeljak navečer u Krešinom domu išli bi jedan na drugoga. Međutim, kasnimo s tim dva, tri tjedna…

Ivan Perinčić dobio je otkaz u Zadru nakon serije slabijih rezultata, a početkom ovog tjedna Josip Sesar u kudikamo drukčijim okolnostima napustio Goricu. I ispalo je tako da će susret u ponedjeljak voditi Vladimir Anzulović sa zadarske i Bože Radoš s goričke klupe. Dojučerašnjem Sesarovu pomoćniku asistirat će Mladen Starčević, iskusni trener, voditelj omladinske škole u KK Gorici, koji je i u Sesarovo vrijeme bio u stožeru.

Ova se kombinacija pokazala dobitnom u prvoj utakmici nakon Sesarova odlaska, u sudaru Alpe Adria Cupa u austrijskom Klosterneuburgu. Gorica je dobila tu važnu utakmicu i sad s više samopouzdanja ide na teško gostovanje kod aktualnog prvaka države.

– Idemo igrati u Zadar protiv jedne kvalitetne momčadi, koja na papiru ima širinu. Imaju na svakoj poziciji dva ili više igrača i sigurno je da nećemo imati lagan zadatak. Mi ćemo se skupiti, dat ćemo sve od sebe i pokušat ćemo doći do dobre energije – kaže Bože Radoš, kojem vođenje utakmice u HT Premijer ligi u ulozi glavnog trenera neće biti potpuna novotarija.

Bio je, naime, u toj ulozi i prošle sezone u nekoliko navrata, u vrijeme kad se Sesar borio s koronom, a i prije desetak dana vodio je utakmicu Alpe Adria Cupa u Slovačkoj, također kao zamjena za odsutnog šefa. Međutim, sasvim je jasno da mu neće biti lako, kao što neće biti lako ni njegovim igračima, kojih je sve manje i manje…

Nakon Davora Konjevića, koji je prvi pokupio kofere i otišao iz kluba, isto je učinio i Tomislav Cvitković, centar koji je ovog ljeta stigao iz Sonik Puntamike. Sreća je u svemu tome što je povratku sve bliže Ivan Batur, koji se već mjesecima oporavlja od teške ozljede koljena. Priliku će u nekim sljedećim utakmicama sigurno dobivati i dojučerašnji juniori Stipe Sokol, Frano Miloloža i Nikola Ivanetić, no u Zadru u ponedjeljak takvo nešto je ipak teško očekivati. Morat će povući oni iskusniji.

– Očekuje nas teška utakmica protiv Zadra. Mislim da smo u zadnje dvije utakmice, protiv Furnira doma i protiv Austrijanaca u Alpe Adria Kupu, podigli razinu energije i mislim da se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu. Ako budemo ušli u utakmicu 100% i ako budemo dali sve od sebe, mislim da možemo parirati Zadru. Oni jesu bolja momčad, ali mi se nećemo predati i idemo tamo po pobjedu – optimistično kaže Karlo Uljarević, nekadašnji igrač Zadra.

Mogla bi Goričanima pomoći i činjenica da su Zadrani u subotu gostovali kod Budućnosti u Podgorici u sklopu ABA lige, a već u ponedjeljak u 18 sati, manje od 48 sati nakon poraza u Crnoj Gori… Zadar u prvih devet kola domaćeg prvenstva ima dva poraza, drugi je na tablici, Gorica je peta s omjerom 5-4. Kako će sve to skupa izgledati, imat ćemo priliku vidjeti i u izravnom prijenosu na ArenaSportu.