Prijava

Vaša prijava

Za vikend tri vozača na triježnjenju u goričkoj Policijskoj postaji

[]

Martinje je iza nas, a samim time i velika policijska akcija vezana uz isto. Od 12. do 15. studenog 2021. godine od 22,00 do 06,00 sati, na području policijske postaje Velika Gorica provedene su akcije „Alkolol i opojne droge“ i „Brzina“ prilikom kojih je utvrđeno 26 ciljanih prekršaja.

Najviše vozača, njih 12 vozilo je nepropisnom brzinom, devet ih je bilo pod utjecajem alkohola, pet vozača nije koristilo sigurnosni pojas, a utvrđen je i jedan slučaj isteka prometne dozvole do 15 dana.

-Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača starosti 36 godina koji je upravljao osobnim automobilom u Velikoj Gorici, kolnikom Rakarske ulice, a zaustavljen je kod raskrižja sa ulicom Podložnica. Kontrolom je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,64 promila. Smješten je u posebne prostorije Policijske postaje Velika Gorica do 12 sati do otrežnjenja-kažu iz policije.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa. Tri osobe su smještene u posebnu prostoriju do otriježnjenja. Niti jedna osoba nije uhićena i privedena dežurnom sucu za prekršaje.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.