Prijava

Vaša prijava

Novu bogoslužnu dvoranu župe Majke Božje Snježne u Dubrancu blagoslovio biskup Košić

[]

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 14. studenoga 2021. godine misno slavlje u novoj bogoslužnoj dvorani župe Majke Božje Snježne u Dubrancu tijekom kojeg je taj prostor i blagoslovio, prenosi ika.hkm.hr.

U koncelebraciji  je bio domaći župnik i dekan Josip Jerković.

U homiliji biskup je ohrabrio vjernike koji su ostali bez svoje crkve, koja je u potresu teško oštećena, pozvavši ih na strpljivost jer dok se župna crkva bude obnavljala imat će ovu dvoranu gdje će se moći okupljati.

Osim blagoslova ove se nedjelje slavio i 5. Svjetski dan siromaha. Biskup je zato upozorio da trebamo osobito biti osjetljivi na potrebe siromašnih kojima smo dužni priskočiti u pomoć. To su različite potrebe i različiti načini kojima možemo biti bližnji svima koji trpe, koji su usamljeni, koji ne vide u životu smislu i koji trebaju nekoga tko im može biti blizu.

Na kraju slavlja župnik Josip je svima koji su se ugradili u ovo djelo iskreno zahvalio i pozvao sve na suradnju i zajedništvo.

Misu je animirao Župni zbor uz orguljašku pratnju Klare Cerovski-Paladinić, a slavlje je uveličao svojom nazočnošću i dio KUD-a Vrhovje u narodnim nošnjama.

foto: Stjepan Vego


Počinju Dani Okusa hrvatske tradicije