Prijava

Vaša prijava

VIDEO Zimska služba: Brinut će o prohodnosti 581 kilometar prometnica i 58 kilometara pješačkih staza

[]

Od danas i službeno s radom kreće zimska služba, a koja će posao održavanja prometnica u zimskim uvjetima odrađivati sve do 15.travnja. To je ujedno i period kada je na snazi Odluka o zimskim uvjetima na prometnicama te je obvezna zimska oprema.

Sve je spremno za zimu, ističu iz VG Komunalca, čije ekipe će i ove godine brinuti o prohodnosti 581 kilometara prometnica i 58 kilometara pješačkih staza tijekom zimskih mjeseci. Inače, prometnice na području našeg rada, podijeljene su u 3 prioriteta.

– Prvi prioritet su naše najvažnije ceste, oko 175 kilometara koje ćemo prve čistiti. Često naši sugrađani iz ruralnih sredina, čije su ceste treći prioritet, budu nezadovoljni brzinom usluge, ali ne možemo u isto vrijeme biti na svim mjestima. Mi ćemo odraditi sve što je stavljeno pred nas, a građani Velike Gorice dobit će najbolju moguću uslugu u određenom trenutku – rekao je Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca, prilikom današnje Smotre zimske službe.

15.11.2021. – Velika Gorica – Smotra zimske službe Grada Velika Gorica – foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

VG Komunalac, za sada na zalihama ima 600 tona soli i tisuću tona sipine. Tu je i velika i mala zimska služba, koja će održavati pješačke prijelaze, autobusne stanice i nogostupe.

– Više od toga, zadnjih godina je aktualno i posipavanje tih površina sa soli i sipinom kako bi spriječili stvaranje poledice i bilo kakve opasne uvjete – kazao je Mihalj.

S obzirom da se na brojnim prometnicama na području grada radi na projektu Aglomeracije, Mihalj ističe kako su iz Komunalca spremni na sve uvjete.

– U srijedu imamo koordinaciju projekta Aglomeracije, pa ćemo još jednom skrenuti pozornost izvođačima radova da pripaze i održavaju rovove kako bi zimska služba mogla na njima obaviti posao. Uvjeti nisu idealni, a kakvi su uvjeti tako i mi onda možemo odraditi posao. Skrećem pozornost i sugrađanima da budu oprezniji – naglasio je Mihalj.

15.11.2021. – Velika Gorica – Smotra zimske službe Grada Velika Gorica – foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Nadamo se da nećemo imati previše posla kao i prošle godine, ali naravno uvijek moramo biti spremni s obzirom da će biti i hladniji uvjeta na cestama gdje moramo prevenirati sa solju i sipinom. Nadam se da je zimska služba spremna i da ćemo ove i sljedeće godine odraditi zadatke koji su stavljeni pred nas – naglasio je pročelnik za komunalnu djelatnost i promet u Gradu Velika Gorica, Dubravko Katulić.

15.11.2021. – Velika Gorica – Smotra zimske službe Grada Velika Gorica – foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Sigurnost na cestama nije samo obveza VG Komunalca i policije, već i svih sudionika u prometu, stoga je Mihalj pozvao sve na odgovornost, pozornost i informiranje o određenim uvjetima na cestama.

– Pridržavajte se sigurnosnih ograničenja, a u onim uvjetima poledice i snijega budite posebno oprezni te koristite vozila kada je to doista neophodno – zaključuje Mihalj.