Prijava

Vaša prijava

Zagreb Film Festival u Veliku Goricu donosi četiri filmska naslova

[]

Devetnaesto izdanje Zagreb Film Festivala stiže i u naš grad. Komadić zeefefovske atmosfere osjetit će se i u Kinu Gorica 18. i 19. studenog uz odabrane filmske naslove. Na goričkom platnu imat ćete prilike vidjeti četiri naslova.

U četvrtak će biti projekcija dva naslova. U 18 sati na rasporedu je film “Još samo malo” finsko-iranskog redatelja Hamyja Ramezana obrađuje temu iranske obitelji u finskom izbjegličkom kampu. Topla je to priča o borbi za sreću i opstanak usred neizvjesne budućnosti. Nakon njega u 20 sati slijedi, prvi tuniski film nominiran za Oscara “Čovjek koji je prodao svoju kožu” također obrađuje problematiku izbjeglištva. Priča prati Sirijca iz donjeg sloja tamošnjeg društva Sama Alija koji se želi domoći Zapada i u Belgiji sjediniti s voljenom djevojkom, udanom za bogataša protiv svoje volje. Ne birajući sredstva, Sam prihvaća ponudu kontroverznog umjetnika Jeffreyja koji na njegova leđa želi tetovirati schengensku vizu.

Iz susjedstva nam stiže srpski kandidat za Oscara – “Oaza“. Radnja filma koju možemo opisati kao ljubavni trokut smještena je u nesvakidašnje okruženje doma za mlade s posebnim potrebama. Riječ je o emocionalno nabijenoj drami u kojoj redatelj daje glas onima koje rijetko čujemo i koji nam mnogo toga imaju za reći iz prve ruke, ali niti se znaju izraziti, niti ih ima tko poslušati. Film je osvojio prestižnu nagradu Europa Cinemas Label. Film je na rasporedu u petak 19.studenog u 18 sati. A nakon njega, od 20:15 sati pogledajte dramu “Nemirni” koji govori o najosjetljivijim skupinama društva. Priča prati obitelj slikara Damiena čiji napadaji destruktivnog ponašanja kao posljedica bipolarnog poremećaja postaju sve veći teret njegovim najmilijima.

– Zagreb Film Festival ponovno donosi jedinstvena filmska ostvarenja koja će istinski ljubitelji filma zasigurno prepoznati. Vjerujemo da će i velikogorički filmoljupci iz naslova koji su na programu Kina Gorica pronaći nešto za sebe. Ulaznice za filmove po cijeni od 25 kuna mogu se nabaviti na blagajni Učilišta ili putem webshopa – ističu iz Kina Gorica.