Prijava

Vaša prijava

Odabran grafit koji će “preživjeti”, iz tvrtke Modepack sad traže autora!

[]

Pratimo i dalje jedan malo drukčiji, zanimljiv način na koji tvrtka Modepack stiže u Veliku Goricu. Sljedećeg tjedna će oko godinama napuštene građevine u ulici Fausta Vrančića biti zakopane prve lopate, počet će dolaziti prvi strojevi, a najave kažu kako će sve skupa biti gotovo već do lipnja! Umjesto betonske konstrukcije, koju je postavila u međuvremenu propala građevinska tvrtka Tempo, niknut će uredski prostori i pogon tvrke koja se bavi proizvodnjom ambalaže.

I posluje sve bolje i bolje. Toliko dobro da dolazak takve tvrke može biti isključivo fantastična vijest za sve stanovnike ovoga grada, a pogotovo kad se vidi pristup kojim dolaze. I prije početka gradnje žele biti dobri susjedi, žele da ih Velikogoričani prihvate kao prijatelja, a u tu svrhu i poduzimaju konkretne korake.

Tako se, primjerice, vlasnik tvrtke Jure Širić osobno javljao u komentarima ispod tekstova o dolasku Modepacka, potvrđivao istinitost navoda i istaknuo kako se veseli što njegova tvrtka dolazi baš u Veliku Goricu. Simpatična gesta, u svakom slučaju, jednako kao što je iznimno simpatična i druga ideja koja je došla iz tvrtke, o kojoj je ovdje zapravo i riječ.

Dakle, svjesni da građevina koju će “reciklirati” ima određenu prepoznatljivost u gradu, da mnogi Velikogoričani znaju za “onu napuštenu zgradu s grafitima”, odlučili su jedan od grafita sačuvati od te svoje reciklaže objekta. Odabrali su tako 20 grafita, objavili natječaj za najboljeg i najavila da će pobjednik ostati sačuvan u novom parku koji će okruživati pogon. Kako se čini, točno uz košarkaško igralište, koje je u svim nacrtima.

Tjedan dana trajao je natječaj, a onda je postalo i jasno koji će to komad zida biti izrezan i prebačen na novu lokaciju. Ovaj kojeg vidite iznad teksta. Dobio je 21 posto glasova, ispred pratnje koja je imala 14, odnosno sedam posto. Dakle, pobjeda koja se može nazvati prilično uvjerljivom. Glasovati više ne možete, ali ako niste, ponuđene grafite možete pregledati OVDJE.

Međutim, istog trenutka kad je završila potraga za pobjedničkim grafitom, započela je nova potraga… Iz tvrke žele znati tko je autor ovog uratka i putem medija mole čovjeka da im se javi. Da ga upoznaju, da mu zahvale, da mu možda i daju priliku da, ako je to potrebno, malo dotjera svoj proteklim vremenom načeti grafit.

Pa eto, ako taj netko ovo čita, ako ovo čita netko tko zna o kome je riječ… Dovoljno je javiti se u Modepack.