Prijava

Vaša prijava

Goričke profesorice nagrađene Godišnjom “Nagradom Ivan Filipović“

[]

Odbor za dodjelu „Nagrade Ivan Filipović“, imenovan Odlukom Hrvatskoga sabora donio je odluku o „Nagradi Ivan Filipović“, a među nagrađenima našle su se i dvije goričke profesorice – Ivana Dubovečak i Maja Mačinko.

Godišnjom „Nagradom Ivan Filipović“  u području osnovnog školstva nagrađena je Ivana Dubovečak, profesorica hrvatskoga jezika i savjetnica u goričkoj Osnovnoj školi Eugena Kvaternika.

-Osjećaj ponosa i sreće kada si jedna od dobitnica najviše nagrade za rad u odgoju i obrazovanju, “Nagrade Ivan Filipović”! Presretna sam uvijek kada je dugogodišnji rad, trud i ljubav prema učiteljskom pozivu prepoznat.- kaže Ivana Dubovečak

Profesorica Dubovečak je i jedna od urednica radijske emisije “Zvonjalica” na našem City Radiju te joj ovim putem čestitamo na nagradi!

Maja Mačinko, profesorica fizike i politehnike također je osvajačica nagrade u području osnovnog školstva. Profesorica Mačinko jedna je od osnivačica Udruge Tur Teh u kojoj i dalje aktivno djeluje. Mačinko trenutno predaje u Zagrebu u OŠ Ivana Cankara, a godinama je radila i u OŠ Eugena Kvaternika.

Bitno je naglasiti da je ovo druga godina zaredom da je dobitnica “Nagrade Ivan Filipović” učiteljica iz OŠ Eugena Kvaternika. Prošle godine ova prestižna nagrada dodijeljena je učiteljici Marini Mužek.