Prijava

Vaša prijava

Lažirali podatke o cijepljenju. Jedna od lažnih Covid potvrda podignuta je u goričkoj ljekarni.

[]

Prema navodima policije, sumnja se da je 31-godišnja medicinska sestra, u svrhu izdavanja EU digitalnih Covid potvrda, unosila lažne podatke o cijepljenju u informacijski sustav. U zamjenu za novac i uz pomoć nekoliko osumnjičenih muškaraca Covid potvrde su podigle i koristile najmanje dvije osobe – 28-godišnjakinja i 65-godišnjak.

Kako prenosi Večernji list, tjedan dana nakon unosa lažnih podataka u sustav, 30-godišnjak je za 28-godišnjakinju podigao Covid potvrdu u jednoj od ljekarna u Velikoj Gorici. Vlasnica kupljene Covid potvrde iskoristila ju je kako bi četiri puta prešla državnu granicu.

Drugi korisnik “poslovnog pothvata” krivotvorenja podataka, 65-godišnjak, iskoristio je pribavljenu EU digitalnu Covid potvrdu za ulazak u financijsku ustanovu, prema Večernjem listu.

Osumnjičena 31-godišnjakinja i 22-godišnjak, jedan od njenih suradnika, predani su pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podignuta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Protiv ostalih osumnjičenih bit će podignuta redovna kaznena prijava.