Prijava

Vaša prijava

Dinamo Hidrel i Milka Trnina borbeno do remija

[]

U posljednjem jesenjem 13. kolu 1. županijske nogometne lige istok u Novom Čiču sastali su se Dinamo Hidrel i Milka Trnina iz Vezišća, a završilo je bez pobjednika 1-1. Igrače je dočekalo prekrasno sunčano vrijeme i loš grbav teren. Na svakoj klupi za pričuve sjedila su samo po dva igrača, a to govori da je vrijeme za zimsku pauzu. Prije početka lijepa gesta gostiju jer je kapetan uručio domaćem kolegi zastavicu Milka Trnine, što baš i nije uobičajeno na amaterskim terenima. Dinamovci su se brzo snašli i na inicijativu predstavnika kluba Kreše Đuksi, na poluvremenu je Ivana Cesarec, predsjednica Hidrela, uzvratila knjigom o Dinamu Hidrel i također prigodnom zastavicom. Geste za čestitati.

Vratari Dejan Moguljak i Alen Filipović – foto: Mato Paviša

Još jedna zanimljivost prije starta dvoboja. Na vratima Dinama Hidrel nakon pet godina pojavio se Alen Filipović, a za goste je branio Dejan Moguljak kojeg znamo još kad je prije više od desetljeća branio boje tada puno renomiranije Moslavine iz Kutine (mislim drugoligaš, kasnije sigurno trećeligaš). Odmah da naglasimo, oba su branili vrlo dobro.

Ivan Balenović, kapetan Dinama Hidrel – foto: Mato Paviša

I da, kapetan dinamovaca bio je Ivan Balenović jer je Filip Đuksi bio na uživanciji negdje u Istri (navodno okolica Rovinja), tako smo saznali iz povjerljivih izvora. Što ti je amaterski kruh, sve se može.

E sada i o nogometu. Suparnici su se dohvatili u klinč kao da igraju, najmanje za bogate premije, a ne sredinu županijske lige. Od početka bilo je sadržaja u izobilju. U 5. minuti kontra gostiju, a na kraju Kanceljak je dobro pucao a Filipović još bolje obranio. U 7. minuti već je 1-0. Mladi Leo Hemen debitirao je u Dinamu kao starter, a za pogodak lijepo je proigrao Balenovića koji se probio s lijeva i asistirao Topaloviću, a ovaj majstorski pospremio loptu u mrežu iznad tada nemoćnog Moguljaka. U 11. minuti moralo je biti već 2-0, a nije. Kontru je potegnuo trener Jakovljević, uposlio Topalovića, a onda je uposlen Žugaj da samo izbliza pogodi nečuvana vrata, ali slabu loptu sustigao je netko od gostiju i spasio što je izgledali da se spasiti ne može. Da je tada bilo 2-0, utakmice bi vjerojatno završila drugačije. U 25. minuti gosti su “poludjeli”. Jedan od Milkinih brzanaca ostavio je u blizini centra pratnju iza sebe i jurnuo sam kao duh na vratara Filipovića, a onda je zalepršala zastavica drugog pomoćnog i glavni je morao suditi zaleđe. Gostujuća klupa bila je u nekakvoj ravnini i očajno tvrdila da zaleđa nije bilo.

Dinamo Hidrel i Milka Trnina

Sadržajno je bilo i nakon odmora. U 60. minuti neprelazni stoper Trnine Mihaljević prekrasno je dubinski pogodio Stuparića, a u duelu jedan na jedan bolji je bio vratar Filipović. Ipak u 65. minuti bilo je 1-1. Lopta je bila upućena u srce kaznenog prostora, netko je od plavih viknuo pusti je, a kad je stoper to napravio, pred vratarem se sam našao Božidar Mavrić i lako pospremio loptu u desni kut nemoćnog Filipovića. Vrijedi još spomenuti opasan pokušaj Zurbasa (72. minuta), proboj brzog Kanceljaka i opasan ubačaj (75), dalekometnu gredu Vukadina (76) te nekoliko sigurnih intervencija Moguljaka. Ostalo je možda i najpravednijih 1-1 jer je to momčad Milke Trnine zaslužila.

Momčad NK Milka Trnina – foto: Mato Paviša

 

DINAMO HIDREL – MILKA TRNINA 1-1

NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrel. Igrano 20.11.2021. od 14. sati. Gledatelja 10. Sudac: Tihomir Čunčić 7. Pomoćnici: Davor Merkaš i Stjepan Zgurić. Delegat: Tomislav Valešić (svi iz Velike Gorice).

STRIJELCI: 1-0 Topalović (7), 1-1 Mavrić (65).

DINAMO HIDREL: A. Filipović 7, Čurla 6,5, Risonjić 6,5, Jakovljević 6,5, Žugaj 5,5, Topalović 7 (od 56. Andrijanić 6), Hemen 7 (od 66. Musolli 6), Balenović 7, Škrtić 7, Kadoić 6,5, Vukadin 7. Trener: Tomislav Jakovljević 6,5

MILKA TRNINA: Moguljak 7, Šestan 6,5, Koletić 7, Mihaljević 7,5, Zurbas 6,5, Poljak 6 (od 52. Kovačić 6,5), Vidaković 6 (od 46. Legin 6,5), Mavrić 7, Petković 6,5, Kanceljak 7,5, Stuparić 6,5. Trener: Dubravko Horvat 6,5

IGRAČ UTAKMICE: Alen Kanceljak