Prijava

Vaša prijava

Magla upropastila još jednu utakmicu, Gorica vodila 2-0 i uzela bod

[]

Velikogorička jesen 2021. godine, prema svemu sudeći, ima nešto protiv nogometa. Drugi put zaredom, naime, magla je potpuno upropastila prvenstvenu utakmicu HNK Gorice na domaćem terenu, nakon neviđene utakmice protiv Dinama, nešto slično dogodilo se i protiv Lokomotive. Dobro, ovoga puta vidljivost je potrajala nešto duže, dovoljno dugo da razaznamo kako je Gorica povela 2-0 pa prosula tu prednost, no posljednjih pola sata iz perspektive publike bilo je potpuni fijasko…

Sjajno je Gorica otvorila utakmicu, da bolje nije mogla! Prošlo je tek nešto više od minute i pol kad je Anthony Kalik primio jednu loptu na 30-ak metara od Lokomotivina gola i lijepo na lijevoj strani pronašao Tonija Fruka, koji je u momčad uskočio umjesto Kristijana Lovrića. Bez previše razmišljanja Fruk je opalio i pogodio u suprotni kut, za svoj već četvrti gol ove sezone. A ujedno je i najavio “bombardiranje” koje je slijedilo…

Još je tri puta, naime, Toni Fruk pucao s lijeve strane u prvih pola sata, sva tri puta jako dobro i vrlo opasno, no do novoga gola nije uspio doći. No zato je, između dva njega dobra pokušaja, pogodio Jurica Pršir. A Kalik je opet asistirao. U toj 24. minuti poslao je visoku loptu s poludistance na vrh peterca, a tamo je Pršir glavom to preusmjerio u suprotni kut za velikih 2-0 nakon polovice prvog poluvremena.

I zaista je fenomenalno Gorica izgledala u prvih pola sata, dok se kroz maglu nešto još moglo i vidjeti, a onda je krenuo pad… Centaršut Milićevića s lijevog boka i odlična reakcija Aliyua pred golom u 34. minuti vratila je “lokose” u igru, a kraj prvog poluvremena Goričani su jedva dočekali. Kao da su izgubili ritam u završnici prvog dijela, kao da je nestalo snage i energije.

U nastavak je Gorica ušla bolje, angažiranije, no sve je teže zapravo bilo s tribina vidjeti što se događa. Vidjeli smo, nažalost, kako je u 59. minuti taj nezgodni Aliyu s desne strane poslao oštru loptu pred gol. Odbio je to Dominik Kotarski, ali samo za Josipa Pivarića, koji je slabijom, desnom nogom poslao loptu u mrežu za 2-2.

– Sviraj kraj, ovo nema smisla! – krenuli su u posljednjih 20-ak minuta povici prema sucu Belu.

I tako je doista izgledalo, kao da nema smisla. Nešto se na terenu događalo, igrači su se borili, dodavali, navodno i pucali prema golu, no sve će to ostati u sferi “navodnog”, jer vidjelo se nije apsolutno ništa.

U subotu Goričane čeka novi izazov, gostovanje kod Hrvatskog dragovoljca, valjda neće biti ovakvih problema…

GORICA – LOKOMOTIVA 2-2
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Dino Knez (Osijek) i Ivan Janić (Ilok). Četvrti sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELCI: 1-0 Fruk (2), 2-0 Pršir (25), 2-1 Aliyu (34), 2-2 Pivarić (59)
GORICA: Kotarski – Musa, Steenvoorden, Jovičić, Keita (od 86. Doka) – Junior (od 63. Janković), Pršir – Delfi (od 46. Lovrić), Kalik, Fruk (od 76. Mitrović) – Stojanovski (od 63. Brodić). Trener Krunoslav Rendulić.
LOKOMOTIVA: Nevistić – Cipetić (od 63. Vranjković), Soldo, De Haas, Milićević (od 90. Musa) – Cokaj, Marić – Aliyu (od 86. Goričan), Kačavenda, Pivarić (od 63. Hoxha) – Dabro (od 46. Kulenović). Trener Silvio Čabraja.
ŽUTI KARTONI: Jovičić (Gorica), Cipetić, Kačavenda (Lokomotiva)
CRVENI KARTONI: –