Prijava

Vaša prijava

Ambulanta u Novom Čiču radi punom parom

[]

Srijeda je 24. studenog u Novom Čiču oko podneva ispred lokalne ambulante i ljekare. Osoblje jedne i druge ustanove rade usklađeno punom parom, a pacijenti podijeljeni na one malobrojne koji mogu sjediti u skučenoj čekaonici i one koji čekajući red šeću ispred na otvorenom svježem zraku.

Bilo je tu onih s redovitim i već standardnim prohtjevima, ali i onih koji se žele cijepiti protiv korone. U ovim trenucima aktualniji su ovi drugi. Od doktorice Anite Ivaci i sestre Tanje Budin saznali smo da nije lako pratiti ritam posla, posebno jer pružaju usluge cijepljenja od same pojave cjepiva. Nedavno je kroz ambulantu u jednoj smjeni prodefiliralo gotovo 200 pacijenata, što je pomalo nevjerojatno, a za veliku pohvalu gore spomenutima. Cjepivo traže oni koji su se prvi put na to odlučili, oni koje dolaze po drugi put, a ima kandidata i za treću dozu. Vrata do ambulante su ona od ljekarne i tu se nakon cijepljenja može dobiti Covid potvrda. Za Novo Čiče i okolna mjesta, uvjeti za poželjeti, samo da je bolje infrastrukture. A prilika za prosperitet je odmah na drugoj strani prometnice!

Nedavno je srušen lokalni Vatrogasni dom, a gradi se na drugoj lokaciji novi. Ostalo je idealno mjesto za novu ambulantu i ljekarnu, a bilo bi mjesta i za parkiralište. Na odgovornima je da razmotre ovu mogućnost jer radi se o djelatnostima bez kojih je život nemoguć.