Prijava

Vaša prijava

Stiže nam Prosinac u Gorici, evo što sve donosi Velikogoričanima

[]

Iz velikogoričke Turističke zajednice najavili su početak jedne od najpoznatijih manifestacija koje se održavaju kroz godinu u našem gradu:

“Nakon što se prošlogodišnje izdanje manifestacije “Prosinac u Gorici” održalo ponajviše u virtualnom svijetu kroz društvene mreže i portale, ove godine omiljena adventska događanja planiramo održati na prostoru gradskog parka kod Muzeja Turopolja, ukoliko nam epidemiološke mjere to budu dozvoljavale i uz pridržavanje svih tada postojećih mjera i preporuka.

Od 6. prosinca pa sve do kraja mjeseca prosinca moći ćete uživati u klizanju pod lampicama, ukusnoj i nikad bogatijoj gastronomskoj ponudi (štrukli, sendviči i tortilje s topljenim sirom, burgeri, fritule, kuhano vino, gin te još mnogo toga), adventskom sajmu na kojem ćete moći pronaći svakakve sitnice za sebe i svoje najmilije, a najveselije će zasigurno biti u Božićnom selu gdje će i ove godine svakog dana vrijedni vilenjaci i tete pričalice pripremiti raznovrsne radionice i igraonice.

Pridružite nam se 6. prosinca od 17 sati kada ćemo uz prigodan program, plesne točke na ledu, dječju predstavu i sv. Nikolu s vilenjacima službeno otvoriti ovogodišnji “Prosinac u Gorici”!

Posebno svečano bit će 13. prosinca, na dan svete Lucije, kada grad slavi svoj dan. Vjerujemo da će ove godine svi naši sugrađani osjetiti dio rođendanske atmosfere jer pripremamo razna darivanja i iznenađenja.

Za vrijeme trajanja manifestacije, u Muzeju Turopolja moći ćete pogledati izložbu “Od rata do potresa: pokupska župna crkva 1991. – 2021.” Izložba turopoljskog kinča i jaslica turopoljskog umjetnika Mate Mihinice. Također ćete na radionicama moći naučiti kako se radi kinč, te osjetiti “Zimsku čaroliju crtanja”.

Pozivamo vas i na posebno božićno izdanje interpretacijskih šetnji na kojima ćete uz povijesne činjenice o Velikoj Gorici, u prigodnom okruženju gradskog parka pod lampicama saznati više o božićnim narodnim pričama i predajama.”