Prijava

Vaša prijava

Nije sve tako crno na liniji 268, noćas vozač spasio sovu!

[]

Kad se govori o javnom prijevozu, a pogotovo liniji 268 Glavni kolodvor-Velika Gorica tu baš nema nekih lijepih riječi. Same kritike, pa čak i naziv “linija iz pakla”. Kao i uvijek postoje iznimke, pa se jedna takva kako prenosi HRT- Radio Sljeme na svom Facebooku dogodila sinoć.

-Vozač ZET-ovog busa završavao je šihtu u jedan iza ponoći i vozio iz Velike Gorice na Glavni. Vidio je ozlijeđenu sovu jastrebaču na Holjevčevoj, zaustavio bus i spasio je s ceste!Sova se oporavlja u Dumovcu!

-Svoju priču o neobičnoj noćnoj vožnji ZET-om dobila je ova sova jastrebača! Na Aveniji Većeslava Holjevca ležala je s ozlijeđenim krilom. Iako su vozača minute dijelile od odlaska kući, odlučio je pomoći sovi. Podigao ju je s kolnika i nježno stavio kraj svojeg sjedala. Sovica se tu ugnijezdila i odatle ga zahvalno promatrala. Vozač nas je nazvao i pričekao naš dolazak. Ništa mu nije bilo teško. Hvala mu! Tako se vole životinje!Daljnju skrb o sovi preuzimaju kolege iz oporavilišta za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba-kažu iz azila Dumovec.

Bravo za vozača! Prekrasan je ovo početak adventskog razdoblja, i primjer kakvi ljudi trebamo biti.