Prijava

Vaša prijava

Radi bolje suradnje najavljen sastanak predstavnika grada s vijećnicima Gradskih četvrti

[]

Četvrta sjednica Gradskog vijeća uobičajeno je započela usvajanjem dnevnog reda nakon čega je uslijedio Aktualni sat koji je s dva pitanja otvorio vijećnik Lucijan Maslać, istaknuvši da su ista već upućena pisanim putem od strane Vijeća Gradske četvrti Miljenko Granić gradonačelniku kao i svim gradskim vijećnicima koji žive u toj četvrti.

-U jednome je tema izrada registra svih komunalnih radova u tekućoj godini kako bi u bilo kojem trenutku imali odgovor našim sugrađanima gdje se što radi i kakav je plan završetka. U drugome je tema zamolba za boljom suradnjom s gradskom četvrti, te da očekuju da ih Grad konzultira kada nešto planira raditi na području naše gradske četvrti, a da to nije bilo dio plana četvrti koji je ranije donesen-rekao je Maslać, te je zamolio odgovor na prijedlog sastanka gradonačelnika s predsjednicima vijeća Gradskih četvrti i Mjesnih odbora kako bi dogovorili efikasniji način suradnje.

Odgovore je uputio gradonačelnik Krešimir Ačkar rekavši kako se u proračunu koji se danas nalazi pred vijećnicima nalazi i okvirni plan radova, ali i da tu postoje i male komunalne akcije od 5,5 milijuna kuna iz područja mjesne samouprave koje su podložne upravo dogovorima s Vijećima Gradske četvrti.

-Plan radova kada je u pitanju vaša gradska četvrt i plan sastanka s vijećima gradskih četvrti je neosporan i neupitan i treba se dogoditi. Predložio bih radi specifičnosti situacije i minucioznog pristupa, obzirom da GČ Miljenko Granić nema iste probleme kao ostale Gradske četvrti da čak i prije nadolazećih blagdana izađemo na tren i obavimo preliminarni sastanak u skladu sa svime što će se događati u vašoj četvrti. Također mislim da bi bilo dobro da svaka Gradska četvrt bude zasebno na tom sastanku- odgovorio je gradonačelnik Ačkar.