Prijava

Vaša prijava

Proširuju se vrtićki kapaciteti u gradu, novi vrtić u VG Goričanki, iza Glazbene škole…

[]

Dječji vrtići česta su tema Aktualnog sata na sjednicama Gradskog vijeća, pa je tako bilo i danas, a ova tema danas je bila otvorena od strane vijećnika Vedrana Zobeca koji je istaknuo kako smo svjedoci da je posljednjih godina stanogradnja u našem gradu u punom zamahu, te da smo postali grad poželjan za život, a kako dolaze uglavnom mlade obitelji zanimalo ga je planira li se povećanje vrtićkih kapaciteta.

-Intencija je i ono što se već događa u našem gradu proteklih nekoliko godina je upravo to povećanje kapaciteta dječjih vrtića i dobro ste rekli da je pred nama jedna ekspanzija stanogradnje gdje uglavnom dolaze mlade obitelji s djecom i to najbolje osjetimo u našem Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i sport, jer iziskuju svoje mjesto u vrtiću. Ono što planiramo na proljeće uz već novootvorene objekte, koje smo već spominjali od Selnice preko Lukavca je objekt u Maloj Buni koji treba biti otvoren na proljeće. U našem komunalnom centru Goričanka, u centru grada, zajedno u suradnji s direktorom Tomislavom Lukšićem, zadovoljili smo sve tehničke uvjete pa ćemo tamo dobiti još jedan dječji vrtić- rekao je Ačkar.

Također, gradonačelnik je istaknuo kako se na temelju plana proračuna nastavlja proširenje i obnova DV Žirek u Koprivničkoj, te je istaknuo kako je Nacionalni plan oporavka ponudio opciju te smo kao grad trenutno na poziciji prijave na natječaj za dječji vrtić iza Glazbene škole koji bi trebao u potpunosti zadovoljiti kapacitet.

-Za iduću godinu novi kapacitet je za 150 djece koji je trenutno potreban u upisnome roku koji je u proračunu koji trebate izglasati. Trudit ćemo se da putem Nacionalnog plana oporavka povučemo sredstva jer to je stvar gradonačelnika i sposobnosti njegove gradske uprave jer je ta dodana vrijednost koja čini različitim grad od grada- zaključio je Ačkar.