Prijava

Vaša prijava

NK Jelačić ponovno želi vidjeti Dinamo na proslavi 90 godina od osnutka

[]

Utorak je u večernjim satima, ujedno i posljednji dan studenog tekuće godine koja je nepovratno na odlasku, a u nogometnom hramu Jelačića u Vukovini je živo kao na vrhuncu sezone. Dok klinci pod rasvjetom na pomoćnom igralištu s umjetnom travom španaju pod paskom trenera Antoni Prizmić…

Foto: Klinci NK Jelačić na noćnom treningu – foto: Mato Paviša

…u prekrasno sređenom prostoru za okupljanje uz kavicu, čaj ili ostale napitke, stolove su zauzeli roditelji mladih igrača, članovi Uprave (predsjednik Saša Matejčić, desna mu ruka i brat te legenda kluba Josip Matejčić, otac im, autoritet i negdašnji britki igrač Ivan Matejčić, negdašnji neprelazni libero Davor Kovačić Pumpica..), tu je trener seniora Stefan Rajić, kolege mu po struci, ali i igrači Josip Mihanović, Ivan Smok, šef škole nogometa Tomislav Pedišić…

Tajnica NK Jelačić – Monika Bilješković – foto:Mato Paviša

Tajnica kluba gospođa Monika Bilješković dopunjavala je administrativne poslove koristeći prisutne, a dopisnik Sportskih novosti prikupljao je dojmove o minuloj polusezoni. Diktafon je najprije stavljen pred mladog, poslu maksimalno privrženog i ozbiljnog stratega Stefana Rajić.

Saša Matejčić, predsjednik Jelačića – trener Stefan Rajić i legenda kluba Josip Matejčić – Foto: Mato Paviša

– Ljetos smo si zadali cilj, a to je plasman među pet najboljih u Jedinstvenoj županijskoj ligi. Sada zimujemo kao treći s 29 osvojenih bodova kao i druga Lomnica koja za jedan pogodak ima bolju gol razliku. Vodeći Naftaš Ivanić ima pet boda više. Od 15 odigranih utakmica imamo osam pobjeda, pet remija i samo dva poraza uz gol razliku 24:12. Naftaš ima samo jedan poraz od Turopoljca u 2. kolu doma, a mi smo primila najmanje golova u ligi, samo 12, dok prvi do nas je već inkasirao 18. Bez poraza smo bili 8 rundi zaredom, a naš prvi vratar Davor Sakač, školovan u Hrvatskom dragovoljcu, nije primio pogodak na šest utakmica – priča Rajić.

Detalj s utakmice NK Jelačića – foto: Mato Paviša

– Zbog svega navedenog, vrlo smo zadovoljni polusezonom, posebno činjenicom da smo afirmirali mnogo mladih igrača, još juniora (Marković, Rovišan, Harambašić, A. Nikić, Malbašić, Karaula, Kmezić, Brlek i Zagorec, tu je još i Nezirović kao igrač do 21 godine). Uz mlade imamo i one super iskusne bez kojih bi bilo jako teško, a to su prvenstveno Saša Sabljak koji s 45 na leđima živi maksimalno na sportski način, pomoćni je trener u prvoligašu Gorici i ne da se godinama, pa Josip Miletić, Ivan Smok koji se polako vraća nakon teške ozljede koljena. Spomenimo, Miletić i Sakač već imaju sinove, jedan od iskusnijih radio je na tome i čeka prinovu. Sve igrače Jelačića krasi izuzetno pozitivan karakter toliko značajan za amaterski nogomet. Za primjer, od 26. srpnja do kraja sezone imali smo 77 aktivnosti, a Miron Memić odradio ih je čak 75, u stilu pravog profesionalca. Mnogi su blizu Memića, a većina je odradila više od 60 posto treninga. Sve utakmice odigrali su Memić i kapetan Mateo Nikić. Na trening dolazi u prosjeku oko 18 igrača i dečki su prava klapa. Govorim da Jelačić nema nogometne vedete, ali ima karakternu i kvalitetnu momčad. Jesenas su igrali: Davor Sakač, Ivan Marković, Antoni Prizmić, David Brlek, Filip Harambašić, Jakov Karaula, Vito Kmezić, Josip Matić, Josip Mihanović, Josip Miletić, Jurica Čumpek, Ivan Landeka, Mateo Maslač, Miron Memić, Petar Krasnić, Mateo Nikić, Marko Rovišan, Saša Sabljak, Patrik Nezirović, Marko Rajić, Antonio Nikić, Mario Malbašić i Filip Zagorec. Strijelci su bili Miletić (6 pogodaka), Memić (6), Harambašić (5), Krasnić (2), Mateo Nikić (2), Matić, Mihanović i Sabljak -monolog je Stefana Rajića, stratega Jelačića.

Ivan-Matejcic-najstariji-i-najiskusniji-u-dinastiji – foto: Mato Paviša

Predsjednik Jelačića Saša Matejčić kazao je prije starta sezone da trener Rajić može biti trener dok to želi i da ima ovlasti u stilu kolega profesionalaca iz Engleske.

– I dalje stojim iz svega kazanog. Stefanu se nitko ne može petljati u posao i o svemu odlučuje samostalno, pa i o dovođenju novih igrača. Mi u Upravi smo zadovoljni polusezonom, ali sportski je željeti još bolje. Vesele pomaci i u drugim segmentima kluba. Juniori su nam napravili sjajne rezultate u kup natjecanju i dogurali do četvrtfinala na razini Središta Zagreb. To je pravo malo čudo jer smo bili pobjednici pri Nogometnom savezu Velika Gorica, zatim na Županijskoj razini, a dobili smo i Rudara, pobjednika Krapinsko-zagorske županije. Ispali smo tek od odličnog Hrvatskog dragovoljca. Radimo i na infrastrukturi pa je na katu nogometnog doma uređen fitness centar, uz pomoć čelnika Grada Velika Gorica dobili smo trening poligon s umjetnom travom, parkiralište.. – kaže Matejčić.

Ivan Smok, igrač i trener – foto:Mato Paviša

– Veliku brigu vodimo i oko nogometne škole u kojoj osim voditelja Tomislava Pedišića rade treneri Ivan Smok, Marko Rajić (brat prvog trenera Stefana), Franko Budin, Josip Mihanović, Antoni Prizmić, Mateo Nikić i trener vratara Davor Sakač. Kondicijski trener za sve bio je mlad i školovan Leon Levar koji nas je napustio i hvala mu za sve urađeno. Leon je dobio posao u jednoj školi kao profesor tjelesnog, radit će u fitness centru kao trener i ne može dalje pratiti i ritam u Jelačiću – dodaje Matejčić. I za kraj poslastica.

NK Jelačić iz 1932.godine osnutka – foto:Mato Paviša

Jelačić iduće godine slavi 90 godina od osnutka. Nogomet se u Vukovini igra od 1930. ali dvije godine u fuziji s Mraclinom. Kao Jelačić, osnovan je 1932., od 1945. bio je Borac (negdje 1967. za Borac je kraće igrao te zabijao i dolje potpisani) a od Domovinskog rata opet je na sceni Ban Jelačić.

Izvještaj s utakmice Jelačić – Dinamo 2002. godine

– Na proslavi 70 godišnjice gostovao je Dinamo i bilo je 1:4 pred 800 gledatelja, a zanimljivo u 85. minuti bilo je samo 1:2. Nakon utakmice Čiro Blažević (nije bio na utakmici) baš i nije bio presretan. Dapače, obećao je svojim igračima krv i suze. Želja je da na godinu ponovimo nešto slično pa da opet ugostimo najdraži klub -zaključio je Saša Matejčić, predsjednik Jelačića iz Vukovine.