Prijava

Vaša prijava

AČKAR Civiliziranost svake zajednice najvjerodostojnije se iskazuje odnosom prema osobama s invaliditetom

[]

Gradonačelnik Krešimir Ačkar jučer se u Gradskoj upravi sastao s Povjerenstvom za osobe s invaliditetom te se upoznao s trenutnom problematikom vezanom za više od osam tisuća naših sugrađana.

– Zahvalio bi se svima na konstruktivnoj raspravi i vjerujem da je gradonačelnik dobio uvid u trenutnu situaciju i položaj vezan uz osobe s invaliditetom u našem gradu. Postavili smo pitanja vezana uz postavljanje zvučnih signalizatora, uz problematiku pristupanja goričkoj Policijskoj postaji, o aktualnoj situaciji sa zgradom goričkog Centra za odgoj i obrazovanje, rada savjetovališta, rješavanje prostora Udruge Suncokret – istaknuo je Darko Matić, predsjednik gradskog Povjerenstva za osobe s invaliditetom.

– Mi smo u proteklih 13 godina redovito organizirali, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom kojeg obilježavamo 3.prosinca., tjedan pod nazivom “Volim život”. Na žalost, prošle smo godine morali odustati zbog pandemije Covid-19.  Ove smo godine smogli snage da u kontroliranim uvjetima, gradonačelnik upriliči primanje za naše članove Povjerenstva i da na taj način obilježimo ovaj važan dan za osobe s invaliditetom s ciljem što boljeg i kvalitetnijeg uključivanja u širu društvenu zajednicu – dodao je Matić.

– Civiliziranost svake zajednice, pa tako i jednog grada, najvjerodostojnije se iskazuje odnosom prema osobama s invaliditetom. U Velikoj Gorici više od 6 tisuća naših sugrađana živi s nekim oblikom invaliditeta. Na svima nama je stoga da ovaj grad činimo gradom jednakih mogućnosti za sve – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Inače, Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se odlukom Opće skupštine Ujedinjenih naroda od 1993. godine s ciljem veće uključenosti osoba u širu društvenu zajednicu te poboljšanja kvalitete njihova svakodnevnog života.