Prijava

Vaša prijava

Kupio vozilo pa otkrio da je “skinuta” kilometraža, slučaj završio na policiji

[]

Tijekom ovog tjedna gorička policija provela je više kriminalističkih istraživanja, a među kojima sve svakako izdvaja krim istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pitomače.

Naime, dotični je preko društvene mreže Facebook oglasio da prodaje Smarta koji je naveo da je vozilo prešlo oko 180 tisuća kilometara što je bilo i evidentirano na kilometar satu. Velikogoričanin je to vozilo kupio i u potpunosti isplatio. No, novi kupac procijenio je da vozilo ipak možda i nije u takvom stanju kakvim je bilo opisano, odnosno da je prošlo više kilometara. Potom je svoj “novi” auto odvezao na dodatan pregled na kojem je utvrđeno da je vozilo prošlo 292 tisuće kilometara.

– Utvrđeno je da je osumnjičeni lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu Velikogoričana te ga je tom prilikom prevario. Naš sugrađanin kontaktirao je prodavatelja u nadi da će postići dogovor oko povrata vozila/novaca, na što isti nije htio pristati te je tako i došlo do prijave  samog događaja policiji – govori nam gorički inspektor Nikica Ljubanović te naglasio kako je protiv počinitelja podnesena kaznena prijava.

Inspektor Ljubanović uputio je apel građanima.

– Ako ne kupujete vozilo od osobe kojoj vjerujete ili osobe od povjerenja, obavezno pregledajte vozilo u stanicama za tehnički pregled i provjerite stanje kilometraže. Svaka stanica za tehnički pregled može vam dati podatak koliko je vozilo imalo kilometara prije zadnjeg tehničkog pregleda – zaključio je Ljubanović.