Prijava

Vaša prijava

Gradski SDP i Forum žena prikupljaju potpise za peticiju za smanjenje visoke stope PDV-a osnovnih higijenskih potrepština na 5%

[]

Gradska organizacija SDP Velika Gorica i Socijaldemokratski forum žena SDP-a Velike Gorice organiziraju u subotu, 4. prosinca od 9-11 sati ispred Tržnog centra štand na kojem će se prikupljati potpisi za peticiju kojoj je cilj smanjenje visoke stope PDV-a za osnovne higijenske potrepštine s 25% na 5%.

Peticiju je pokrenula Inicijativa za smanjenje poreza na menstrualne potrepštine, koju čine brojne udruge u suradnji s Inicijativom zastupnica u Hrvatskom saboru, a Udruga za ljudska prava i građansku participaciju “PaRiter” je ispred Inicijative krenula u prikupljanje potpisa za smanjenje poreza, a nakon provedenog istraživanja koje je pokazalo porazne podatke.

Peticiju možete potpisati i online OVDJE.

-Dođi i podrži svojim potpisom ukidanje ove diskriminirajuće luksuzne stope, jer menstruacija nije luksuz! Dođi i podrži ovu inicijativu zbog svoje majke, kćeri, supruge, sestre ili djevojke! – poručuju iz goričkog SDP-a.