Prijava

Vaša prijava

Bravo, gorički klinci! Tri nova poziva u reprezentaciju stigla u školu HNK Gorice

[]

U trenucima dok su pod svjetlima reflektora klubovi iz “velike četvorke” i njihova borba za sami vrh tablice, njima odmah iza leđa, tiho, marljivo i nenametljivo, ali vrlo uspješno, svoj rast nastavlja klub koji se ustabilio na nacionalnom broju pet.

HNK Gorica ide dalje, razvija se i napreduje u svim segmentima, a potvrde za takvu tezu, prilično neospornu, stižu sa svih strana. Kroz prvu momčad, koja se drugim uzastopnim plasmanom u polufinale Kupa Hrvatske, kao i načinom na koji se prezentira iz vikenda u vikend kroz prvenstvo, ali i kroz – omladinsku školu!

Juniori Gorice u svojoj su debitantskoj prvoligaškoj sezoni u borbi za naslov prvaka Hrvatske!

Primjerice, kroz juniorsku momčad. Društvo koje vodi trener Sven Raić novak je u ligi, prvoligaš je od ove sezone, no to juniore Gorice nije spriječilo da nakon 15 kola uzmu ogromna 33 boda i zasjednu na drugo mjesto na tablici! Dinamo je prvi s utakmicom manje i bodom više, treća Lokomotiva ima jednako utakmica i bodova, dok je Hajduk na 29 bodova s dvije utakmice manje. Sama krema, najbolje omladinske škole u državi i – Gorica! Senzacionalno.

Stariji pioniri Gorice drže se u vrhu i zasad su na poziciji koja vodi u 1. HNL

U prvu ligu žele i kadeti te pioniri, a za to će ove sezone morati raditi zajedničkim snagama. Bodovi se, naime, u ove dvije uzrasne kategorije zbrajaju i tako se dobivaju novi prvoligaši. Gorica u tom smislu, hvala na pitanju, stoji jako dobro. Kadeti su u svojoj ligi prvi, pod vodstvom Damira Milanovića doslovno blistaju, u svojoj ligi dominantni su kadeti 2, a i stariji pioniri trenera Igora Čagalja drže se u samom vrhu. U ovom trenutku zajedno su, dakle, na prvoligaškom kursu…

Kadeti Gorice cijele ove jeseni nisu doživjeli niti jedan poraz…

Nije najuže vezano uz omladinsku školu, prve su u drugoligaškoj konkurenciji i nogometašice Gorice, u svojoj prvoj sezoni upisale su sve same pobjede, uključujući i onu najvažniju protiv Hajduka, jedinog pravog konkurenta. Uspjeha i pobjeda koliko ti srce želi.

A na sve to, kao logična nagrada, stiže i – reprezentacija. Odnosno, pozivi u reprezentacije. Već je neko vrijeme u krugu U-17 reprezentacije kadet Gorice Lovro Nezirović, dio je svakog okupljanja, a sad je dobio i kockasto društvo iz kluba. U ponedjeljak su se prema Medulinu, na reprezentativni kamp uputila još trojica mladih igrača Gorice!

Ubojiti strijelac iz starijih pionira Filip Bojić, autor većine ovojesenskih golova svoje momčadi, dobio je tako poziv u U-15 reprezentaciju, dok će u sastavu U-16 momčadi biti Zvonimir Josić i Josip Cundeković, igrači kadetske momčadi Gorice, one koja je vodeća u svojoj ligi. Golman Cundeković je znao uskočiti i u kadete 2, ali i u juniore, a u prijateljskoj utakmici s Celjem i u seniore… A tek mu je 15 godina.

Josip Cundeković (15) odradio je i prvih 20-ak seniorskih minuta u prijateljskoj utakmici protiv Celja

– Ovi pozivi su nagrada dečkima za njihov rad i trud, a uz odlične rezultate koje ostvaruju mlađe selekcije Gorice, još jedan dodatan pokazatelj kvalitete naše nogometne škole. Naravno da sam sretan i zadovoljan, moramo biti ponosni da naši mladi igrači dobivaju pozive reprezentacija, to je velika čast za klub – rekao je voditelj nogometne škole HNK Gorice Marko Radanić.

Eto, sve to nekako dođe kao lijep pokazatelj da klub itekako razmišlja i o budućnosti, o domaćoj djeci, talentiranim klincima iz ovog podneblja. I to je, naravno, pravi put. Prva momčad i danas ima domaće snage u Dvornekoviću, Krizmaniću, Prširu, Šroleru, Šimunoviću i ostalima, a sve govori da će u budućnosti toga biti sve više i više.