Prijava

Vaša prijava

Meštrica zimuje kao prvak 1. ŽNL istok, Buni debelo začelje

[]

Amateri nogometaši 1. županijske lige istok odmaraju od jesenske polusezone 2021/2022., a najugodnije zimovanje vjerojatno imaju igrači, trener, Uprava i navijači Meštrice iz Gornje Lomnice. Osvojeno je prvo mjesto, a na kontu je 30 bodova. Rezime 13 rundi (liga ima 14 klubova) je 9 pobjeda, tri neodlučena rezultata i samo jedan poraz. Gol razlika je +27 postignutih golova, a to je važno jer 30 bodova ima i Kloštar iz Kloštar Ivanića, ali razlika pogodaka je slabija, +15. Čestitka Meštrici, a prvo mjesto je moglo biti i uvjerljivije ali..

NK Meštrica zimuje kao prvak 1. ŽNL istok

Županijska liga istok broji 14 klubova, a NS Velika Gorica ima šest predstavnika. Treći u redoslijedu je Vatrogasac iz Kobilića koji je zaradio 27 bodova, samo tri manje od vodećeg dvojca. Momčad trenera Nine Matković je 8 puta slavila, tri puta remizirala i dva puta pognute glave napustila teren. Drukeri iz Kobilića su vjerojatno očekivali i više, ali nogomet je nepredvidiv jer ponekad na rezultat utječu i neočekivana događanja. Bilo kako bilo, Vatrogasac realno može uspješno u proljetne bitke za još bolji plasman, pa i onaj na sam vrh. Zašto ne?

Dubrava Vrbovečka drži 4 poziciju s 22 boda i na proljeće bi morala blistati da sustigne trojku na vrhu. Isto vrijedi i za 5. Turopolje koje je 6 puta pobijedilo, 2 puta remiziralo i čak 5 puta izgubilo pa ima tek 20 bodova. Momčad iskusnog trenera Vlade Horvata igrala je toplo-hladno i zbog toga nije bliže vodećima. Po 20 bodova imaju još i Jelačić iz Banovog te Milka Trnina iz Vezišća nedaleko Križa.

Donji dom predvodi na 8. mjestu Dinamo Hidrel iz Novog Čiča, a tu je posebno zanimljiva priča. Učinak je 5 pobjeda, tri remija i 5 poraza što donosi 18 bodova. Zanimljivost je u činjenici da su dinamovci u finišu jeseni zaredali čak četiri poraza i remi doma kontra Milka Trnine. Od mogućih 15, osvojen je tek jedan bod! Umjesto borbe za vrh, činjenice govore da je Hidrel treći najlošiji klub NS Velika Gorica. Lošiji su samo Posavec i Buna.

Županijski prvoligaši na kraju polusezone

Iza Dinama Hidrel na 9. poziciji je Gaj iz Gaja, 10. je Lonja iz Lonjice, a 11. Posavec. Gledali smo Posavec na utakmici u Novom Čiču i momčad nije izgledala nimalo loše. Zbog toma čudi učinak od samo 4 pobjede, 1 remija i čak 8 poraza. Nekako vjerujemo da Posavci na proljeće mogu prema sredini redoslijeda. Rakovec je minulog ljeta ispao iz jačeg petog ranga, a ne ide mu baš ni i šestom. Sakupio je tek 12 bodova za 12. poziciju. Ostrna je 13. s 9 bodova i Buna zadnja ima samo 4 uz pobjedu i remi te 11 poraza. Zanimljiv je remi u posljednjem kolu protiv lidera Meštrice.

Detalj s utakmice Buna-Meštrica