Prijava

Vaša prijava

Evo koji su najbolji literarni i likovni radovi natječaja na temu “153. brigade HV”

[]

Dogovori o načinu posjeta učenika osnovnih škola Spomen parku 153.brigade HV u Velikoj Buni tijekom školske  godine i podjela zahvalnica učenicima za najbolje litrarne i likovne radove, bila je tema radnog sastanka čelništva Udruge pripadnika 153. brigade HV s ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola s područja Velike Gorice, Kravarskog i Pokupskog, a nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice, Neven Topolnjak i savjetnic Zrinka Ruševljanin.

Ovom prilikom pročelnik Topolnjak izrazio je zadovoljstvo da imamo ovako prikladan objekt za učenje o Domovinskom ratu koji je u proteklom razdoblju na inicijativu Udruge pripadnika 153. brigade izgradio Grad Velika Gorica.

– Čuvanje sjećanja na Domovinski rat i Velikogoričku 153. brigadu HV, njezin ratni put, te sjećanje na sve poginule pripadnike naše brigade, to su važni ciljevi ove Udruge. U svom djelovanju Udruga je do sada ostvarila odlučnu suradnju sa osnovnim školama koje su redovito sudjelovale na našim obljetnicama i istaknuo želju da se to još proširi redovnim obilascima svih učenika i učitelja osnovnih škola iz Velike Gorice, te iz Općina Kravarsko, Pokupsko i Orle, Spomen parku 153. brigade gdje učenici mogu naučiti puno o počecima Domovinskog rata, ali i o ratnom putu 153. brigade koja je tijekom Domovinskog rata sudjelovala na mnogim bojištima od istoka do krajnjeg juga Hrvatske – istaknuo je predsjednik Udruge pripadnika 153. brigade HV, Ivan Zagorac.

Foto: Radni susret u Spomen parku 153. brigade HV – foto: udruga153brhv.hr

Počasni predsjednik Ivan Mišerić podsjetio je nazočne o važnim detaljima iz ratnog puta 153. brigade, ali i o razlozima osnivanja Udruge, te o ideji i izgradnji Spomen parka 153. brigade Hrvatske vojske kroz posljednjih 15 godina. Nazočnima je opisao što sve posjetitelji mogu vidjeti u Spomen parku, svih 14 eksponata u vanjskog postavu, te do fotografija, karata i trofejnog osobnog naoružanja koji su izloženi u Spomen domu. Natječaj za literarne i likovne radove učenika na temu „153. brigade HV“ prikupljani su u školama i odabrani najbolji.

Do 1. listopada 2021. godine pristiglo je 19 radova te su od njih izabrani najbolji. To su radovi učenika:

Mihaela Cvetnić ( literarni rad) – Osnovna škola Vukovina

Pia Kos ( likovni rad) – Osnovna škola Vukovina

Jana Đuretić – ( likovni rad ) – Osnovna škola Jurja Habdelića

Luka Rajković ( literarni rad) – Osnovna škola Jurja Habdelića

Paula Kušan ( likovni rad) – Osnovna škola Novo Čiče

Lorena Rinčić ( likovni rad) – Osnovna škola Eugena Kumičića

Tena Bošnjak ( likovni rad) – Osnovna škola Nikole Hribara

Mihaela Šebek ( literarni rad) – Osnovna škola Nikole Hribara

Luka Lučić ( maketa zrakoplova) – Osnovna škola Nikole Hribara

Ravnatelji su ime učenika preuzeli Zahvalnice i prigodni poklon.

– Hvala svim učenicima i njihovima učiteljima na sudjelovanju u našem natječaju – naglasio je počasni predsjednik Mišerić na kraju svog obraćanja.

Foto: Radni susret u Spomen parku 153. brigade HV – foto: udruga153brhv.hr