Prijava

Vaša prijava

Na prvi snježni dan Velikogoričane čeka najneobičniji festival na svijetu “50 Poems for Snow”

[]

Gradska knjižnica Velika Gorica i ove će se godine pridružiti jednom od najneobičnijih festivala na svijetu „50 Poems for Snow“.

– Festival je pokrenut još 2012.godine, a specifičan je po tome što se datum održavanja ne zna unaprijed te se u svakom od gradova sudionika festivala održava se na prvi dan snijega i to noću, na otvorenom. Uz nekoliko svojih pjesama, svaki od uključenih pjesnika čita i po jednu pjesmu ili stih autora ili autorice kojem je festival te godine posvećen – pojašnjavaju iz Gradske knjižnice.

Književna prevoditeljica i promotorica lijepe književnosti Romana Perečinec inicijatorica je i moderatorica ovog pjesničkog susreta u Velikoj Gorici već treću godinu za redom.

– Uz podršku Gradske knjižnice Velika Gorica ove ćemo godine na prvi snježni dan – kad god da nas priroda počasti tom čarobnom padalinom – bit ćemo spremni poslušati tri osebujna ženska pjesnička glasa, kao i stihove portugalskog pjesnika kojem je festival ove godine posvećen – Fernanda Pessoe – dodaju iz knjižnice te ističu kako je u ovogodišnjem čitanju važno se zvati Ana.

– Na susretu sudjeluju tri pjesničke generacije koje, osim ljubavi prema poeziji i njezinom stvaranju, nose i zajedničko ime – multitalentirana Ana Bundalo, glazbenica, glazbena pedagoginja i lektorica Ana Lovrenčić i nagrađivana pjesnikinja Ana Narandžić, prošlogodišnja dobitnica nagrade Albatros. S obzirom na važeće epidemiološke mjere, ali i uzevši u obzir da se nalazimo na otvorenom, obavezno će biti jedino držati propisani razmak –kažu iz Knjižnice.

Festival će biti održan na platou ispred Pučkog učilišta, a sve što treba kako bi se on održao su prve snježne padaline.