Prijava

Vaša prijava

Promocija zbornika “Naši bregi negda” u Kravarskom

[]

Udruga umirovljenika Općine Kravarsko predstavila je zbornik narodnih običaja i jezičnog blaga kravarskoga kraja NAŠI BREGI NEGDA. Autori su Anka Petrac, Barbara Ivanjko i Josip Popović. Nakladnik je Udruga umirovljenika Općine Kravarsko, a lektor Neda Džakula.

Zbornik je nastao s ciljem očuvanja jezične tradicije stanovnika središnjeg dijela Vukomeričkih gorica, brežuljkastog pojasa između Turopolja i Pokuplja.

To područje čine Općina Kravarsko s naseljima: Donji Hruševec, Gornji Hruševec, Gladovec Kravarski, Novo Brdo, Kravarsko, Čakanec, Pustike, Barbarić Kravarski, Žitkovčica i Podvornica. Ista obilježja ima i govor stanovnika ostalih mjesta u župi Kravarsko, a to su Šiljakovina, Kozjača, Mala Buna, Velika Buna, Ključić Brdo i Vukojevac.

Publikacija je dio projekta Pokrenimo KOK! te sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Udruga PET PLUS u suradnji s partnerima Udrugom umirovljenika općine Kravarsko, Općinom Kravarsko, KUD “Kravarsko“ i Lokalnom akcijskom grupom Vallis Colapis, a projekt  je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Promocija zbornika bit će u petak 10.prosinca 2021., u Domu kulture Kravarsko s početkom u 18 sati.